Nordnetbloggen

10 aktiefavoriter bland toppinvesterarna

Shareville –  se in i 80 000 sparares portföljer

Nordnets sparnätverk Shareville har snabbt blivit väldigt populärt. Efter drygt ett år efter lanseringen kan du se rakt in i ca 80 000 portföljer, med ett genomsnittskapital på ca 300 000 kr och i snitt 7 st innehav.

Våra Shareville-medlemmar har också haft högre avkastning än våra kunder som inte utnyttjar tjänsten. Under 2015 slog våra Shareville-medlemmar index med hela 6,5 procentenheter.

(Shareville är helt gratis. Läs mer om det här.)

Vilka aktier köper dom bästa användarna?

Shareville kan du enkelt se vilka aktier som toppanvändarna har i sina portföljer. Här nedan ser du topplistan med de 10 mest populära aktierna per den 14 mars 2016.

Under tabellen finns också en liten kort beskrivning av bolagens verksamheter samt en kort översikt av analytikernas förväntningar framöver för de bolag som har analytiker som följer dem.

Shareville Relax

Fingerprint

Fingerprint Cards, med huvudkontor i Göteborg, är ett utvecklingsföretag som specialiserat sig på ett eletroniskt system för att avläsa fingeravtryck.

Fingerprint

Läs här vad Shareville-medlemmarna säger om Fingerprint

Vestas

Vestas Wind Systems utvecklar och säljer vindkraftteknologi, huvudsakligen vindturbiner och vindkraftsystem. Bolaget erbjuder även tjänster inom planering, installation och drift av vindkraftsystem.

Vestas

Läs här vad Shareville-medlemmarna säger om Vestas

Starbreeze

Starbreeze utvecklar TV- och datorspel inom action/adventure-genren i samarbete med ledande internationella spelförläggare. Starbreezes varumärken inkluderar OVERKILL software och PAYDAY- serien. Starbreeze hette tidigare O3 Games (0212)

Starbreeze

Läs här vad Shareville-medlemmarna säger om Starbreeze

Novo Nordisk

Novo Nordisk A / S läget är ledande inom båda sina affärsområden. Diabetesvård är den största affärsenheterna för de två med ca 3/4 av intäkterna. Deras andra affärer, biologiska läkemedel avser blödning och tillväxthormon terapi och hormonersättningsterapi för behandling av klimakteriebesvär. Företaget har anställda i 81 länder och säljer sina produkter i 179 länder.

Novo Nordisk

Läs här vad Shareville-medlemmarna säger om Novo Nordisk

 

Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz (H&M) är en klädvarukedja  inom detalj- och internethandel. H&M finns i Europa, Nordamerika och Asien samt franchiseverksamhet i Mellanöstern. H&M finns på totalt 60 marknader och det totala antalet butiker är cirka 3900. Koncernen inkluderar H&M, H&M Home, Cos, Monki, Weekday, Cheap Monday och & Other Stories. H&Ms största marknader är Tyskland, Sverige, Frankrike, Storbritannien och USA.

Hennes & Mauritz

Läs här vad Shareville-medlemmarna säger om Hennes & Mauritz

Precise Biometrics

Precise Biometrics utvecklar och marknadsför produkter och lösningar som är baserade på fingeravtrycksigenkänning. Precise Biometrics levererar till företag och myndighetsorganisationer över hela världen. Tekniken är licensierad till mer än 80 miljoner användare runt om i världen.

Precise

Läs här vad Shareville-medlemmarna säger om Precise Biometrics

Tobii

Tobii utvecklar lösningar för så kallad eye tracking, som gör det möjligt för datorer att veta var användaren tittar. Tobiis affärsområden är Tobii Dynavox som utvecklar kommunikationslösningar för personer med rörelsehinder eller kommunikationssvårigheter, Tobii Pro som utvecklar eye-trackingutrustning och tjänster för företag och forskningsinstitut samt Tobii Tech som utvecklar Tobiis kärnteknologi och produkter för konsumentmarknaden, fordonsindustrin mm.

Tobii

Läs här vad Shareville-medlemmarna säger om Tobii

Genmab

Genmab är ett bioteknikbolag som utvecklar antikroppsbaserad teknik för behandling av cancer samt infektionssjukdomar.

Genmab

Läs här vad Shareville-medlemmarna säger om Genmab

Sensys Gatso Group

Sensys Traffic utvecklar och marknadsför system för trafikinformatik och trafiksäkerhet. Systemen används främst för hastighets- och rödljusövervakning. Bolaget har tusentals system installerade i Norden och Mellanöstern.

Sensys

Läs här vad Shareville-medlemmarna säger om Sensys Gatso Group

Anoto Group

Anoto Group utvecklar och säljer produkter för överföring av handskriven text och illustrationer från papper och andra ytor som t ex whiteboard till digitalt format. De har kunder i olika affärssegment: hälsa, medicin, bank och finans, transport och logistik, regering och utbildning. De huvudsakliga marknaderna är Västeuropa, USA och Japan.

 

Anoto

Läs här vad Shareville-medlemmarna säger om Anoto Group

 

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link