Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 6. oktober

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar fortsatt uppgång. Årets tredje rapportperiod närmar sig och indexet har närmat sig motstånd strax under 600 punkter, där kursen vände nedåt i samband med föregående rapportperiod. Det återstår att se hur markanden reagerar på rapporterna, men i dagsläget indikeras generell optimism framförallt bland kortsiktiga investerare.

Högt RSI indikerar att momentum är positivt – många investerare är på väg in på börsen och dessa kan fortsätta att pressa upp kursen på kort sikt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex har stigit kraftigt under de senaste veckorna och ligger på 66 punkter och det långsiktiga hausseindexet ligger på 53 punkter, vilket indikerar att det råder övervikt av optimister bland kortsiktiga investerare, medan det råder jämvikt av optimister och pessimister bland långsiktiga investerare.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Teknisk analys i dagens Börslunch – Fortsatt köpläge trots haussad börs (EFN)

Norden topp 10 – vecka 40

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, två norska, en dansk och tre finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  SaltX Technology Holding AB(SALTB.ST) – 5 okt 2017. Senaste slutkurs: 38.3 (4.1)
SaltX Technology Holding AB har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 34.00 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 34.00 kronor vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Nokian Tyres Plc(NRE1V.HEX) – 5 okt 2017. Senaste slutkurs: 37.7 (0)
Nokian Tyres Plc ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Glidande medelvärde har också gett köpsignal. Det signalerar isolerat sett fortsatt uppgång, men trögheten i indikatorn gör att man ofta går miste om mycket av uppsidan. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 37.30 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  ÅF(AFB.ST) – 5 okt 2017. Senaste slutkurs: 191.6 (-1.9)
ÅF ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 175. Målkursen vid 185 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 189 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Atlas Copco B(ATCOB.ST) – 5 okt 2017. Senaste slutkurs: 315.9 (-3)
Atlas Copco B ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 307 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 307 kronor vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Storebrand ASA(STB.OL) – 6 okt 2017. Senaste slutkurs: 69.35 (0.2)
Storebrand ASA ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 66.30 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 66.30 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  William Demant Holding(WDH.CO) – 5 okt 2017. Senaste slutkurs: 178.3 (-1.4)
William Demant Holding ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har tagit ut målkursen vid 179 efter brott på en omvänd huvudskuldra-formation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 176 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  MTG B(MTGB.ST) – 5 okt 2017. Senaste slutkurs: 308.6 (0.4)
MTG B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 280 och motståndet på 320. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 300 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Subsea 7 S.A.(SUBC.OL) – 5 okt 2017. Senaste slutkurs: 132 (1.5)
Subsea 7 S.A. ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 123. Ger signal om vidare uppgång till 138 eller mer. Aktien har stöd vid ca 123 kroner och motstånd vid ca 143 kroner. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Stora Enso Oyj R(STERV.HEX) – 5 okt 2017. Senaste slutkurs: 12.32 (0)
Stora Enso Oyj R visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 11.80. Ger signal om vidare uppgång till 12.84 eller mer. Aktien har stöd vid ca 10.80 euro. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Outotec Oyj(OTE1V.HEX) – 5 okt 2017. Senaste slutkurs: 6.73 (0)
Outotec Oyj ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 6.60 euro. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link