Nordnetbloggen
Eva Trouin
Country Manager Sweden

5. Najs med pension – Konsten att välja rätt fonder

BLOGGINLÄGG 5 AV 7

Vid det här laget vet du hur pensionssystemet fungerar och du har säkert en uppfattning om hur det ser ut för dig. Kanske har du också bestämt att äntligen starta det där sparandet.

Jag har arbetat med sparande och pension under hela min karriär. Under åren har jag ofta fått frågan om vad man ska satsa på, spara i. Och det går inte att ge ett enkelt svar på det.

Däremot finns det bra redskap, så att du kan ta reda på vad som passar dig och dina behov. Min övertygelse är nämligen att du är den allra bästa på att ta hand om ditt sparande. Så läs detta – och välj det ena eller det andra.

  1. Ta reda på din riskprofil och få konkreta fondförslag

Investeringsguiden hjälper dig att hitta rätt risknivå i ditt långsiktiga sparande. Du får ett personligt förslag på risk och fördelning mellan olika tillgångsslag, samt konkreta förslag på fonder. När du använder Investeringsguiden kan du känna dig trygg med att du har ett sparande som passar dig och dina behov – och som arbetar för att du ska få den pension som du drömmer om.

  1. Gör som de bästa – eller inspirera andra

Tänk om man kunde se vad de som lyckas bäst väljer – och göra samma sak själv? Det kan du. Med Shareville delar du information om din portfölj, dina beslut och tankarna bakom dem. Samtidigt kan du följa hur andra resonerar och vilken avkastning de får i sina portföljer. Du är anonym om du vill, och ingen ser hur mycket pengar du rör dig med. Inspireras av andra – eller bli bäst själv.

Visste du förresten att Sharevilleanvändare i snitt fått 4,4 procentenheter högre avkastning än våra övriga kunder? Ganska fantastiskt.

/Eva Trouin, pensionerad Sverigechef på Nordnet som du kan följa på Twitter här.

 

Shareville 151014

Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan både öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk av­kast­ning är ingen garanti för framtida avkastning. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

 

Läs också:

Medlemmar på Shareville får 4,4 procentenheters högre avkastning än övriga Nordnetkunder
DI: Sociala sparare slår börsen – har tjänat 760 miljoner på ett år – Shareville

 

 

Innehåll kampanj:

Blogginlägg1 – Så fungerar pensionssystemet

Blogginlägg2 – Därför har sparandet aldrig varit viktigare

Blogginlägg3 – Ja du behöver engagera dig. Lite grann

Blogginlägg4 – Så mycket behöver du spara

Blogginlägg6 – Spara smart när avdragsrätten upphör

Blogginlägg7 – Fixa den pension du så väl förtjänar

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

avatar

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link