Nordnetbloggen
Gottodix
Ekonom

Användarens guide till Nordnet Live

På onsdag är det dags för årets roligaste event, NordnetLive. Jag gillar den här typen av tillställningar – gratis är gott. Är det informationsbuffé vill det dock till att man vet vad man ska välja.

 

Missa inte det uppenbara

Det är klart att snackisen från årets Nordnet Live blir när Jörgen Lantto och hans Fingerprint sätter in foten i finrummet. Resan hit är en berättelse som har allt och vägen framåt är fortfarande den överlägset mest diskuterade bland börsintresserade. För min del kommer jag lyssna efter nyanseringar kring den framtida konkurrensen. Jörgen Lantto har ett mer nedtonat språkbruk än sin företrädare – hur beskriver han Fingerprints plats på världsmarknaden om några år?

Nyanser i svaren kommer jag även att lyssna efter under passet med Susanna Campbell och Richard Gustafsson. Ryktena säger ju att Susanna Campbells tid som VD på Ratos närmar sig sitt slut och kring SAS framtid finns alltid något nytt att gräva i. Annars tror jag dagens mest matnyttiga pass kan bli ”Spelet om börsens pokerbord!”. VD:arna för Unibet och Betsson bredvid varandra lovar en diskussion där det är värt att spetsa öronen. Vi är nog många som velar mellan att den branschen har sin hype bakom sig och att det i längden ändå borde vara bra defensiva placeringar.

 

Leta efter toppögonblicken.

Förra året höll Adam Gerge en intressant presentation om metoden bakom Didner & Gerge. Han berättade bland annat om ögonblicket när köpläget kom efter finanskraschen. För det var en exakt tidpunkt, mitt under en bolagspresentation, när han bestämde sig för att nu kör vi. Riktigt spännande blev det dock först när frågestunden kom. Tyckte Adam Gerge fortfarande att Volvo var en bra investering? Ingen som var i det överfyllda rummet kunde ta miste på att stjärnförvaltaren var högst osäker på svaret. Tillsammans med många andra pusselbitar hade jag det i bakhuvudet när jag senare under våren sålde våra Volvoaktier. Det kan vara lönsamt att gå på Nordnet Live.

I årets program tror jag Ulric Grønvall, från Danske Invest, kan vara en av de som levererar ett sådant där ögonblick. Jag har lyssnat på honom tidigare och det brukar komma riktigt skarpa och framför allt användbara analyser om nuläget i ekonomin.

På stora scenen, live via webben, tror jag det kan blixtra till i ”Hur man väljer börsens nykomlingar” respektive ”Proffsens egna aktietips”. Det är mycket kunnigt folk på scen som dessutom kommer konkurrera med varandra. Det brukar alltid bli bra. För egen del kommer jag lägga undan twitterflödet när Albert Haeggström från Ålandsbanken ger sina aktietips.

 

Lär dig något nytt

Det finns böcker i personlig utveckling som toppar med rådet att man varje dag ska lära sig något nytt. Det vet jag inte om jag lever upp till men på investerarevent är det ett bra tips. Det finns en hel rad punkter i programmet som kan leverera något nytt. Exempelvis tror jag insikten att alla indexfonder inte är lika kan vara en ögonöppnare för många.

 

Umgås!

För egen del blir det förstås en höjdpunkt att diskutera börs och bloggande med Arne, Kavastu, Talving. Han är en av alla nya bekantskaper som verkligen gjort mitt bloggande, twittrande och chattande värt besväret. Hade jag inte kastat mig in i den sociala världen hade jag aldrig fått tillgång till all hans kunskap om trender och vilka slags djur börsens björnar och tjurar egentligen är.  Mitt eget sätt att tänka kring investeringar är lite annorlunda, så det hade jag inte begripit på egen hand.

Jag kommer att vara på plats hela dagen. Bland det roligaste som finns är att prata investeringar med andra intresserade, så kontakta mig gärna via twitterkontot eller Shareville. För min del tänkte jag använda båda kanalerna för att löpande lägga ut mina iakttagelser från dagen.

/Gottodix, som du kan följa på Shareville här eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser

P.s. om du vill förstå lite om varför @Kavastu är så populär och få en uppdatering om det är sant att aktier stiger runt månadsskiftet, så kolla in det här inlägget på hans blogg.

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

avatar

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link