Nordnetbloggen
Joakim Bornold
Sparekonom Nordnet

#Sparpodden 122 – Börsnoteringar och Fingerprint

 

#Sparpodden ep 122. Efter förra veckans något spontana podd från Åre är jag och Peter tillbaka igen. I veckans podd pratar vi Peters roll som journalist och relationen till Fingerprint. Vi tar också upp de börsnoteringar som kommer nu, först ut är Leovegas och Garo. Ska man teckna? Paradox Interactive är ett annat bolag som är på väg in till börsen och gör det utan en traditionell rådgivare som Carnegie och Nordea hur kommer det gå?

Vi har också fått ett mail från Söderberg och Partners som inte var riktigt nöjda med hur vi sågade deras fond i förra avsnittet.

Vi pratar även lite Sydamerika och vi följer upp med lite mer info om Akelius mm

Lyssnarfrågor                        

Härligt med många lyssnarfrågor! Hur skall man se på Berkshire Hathaway? som en fond? Vad är ett konglomerat? Och var kommer Spotify noteras?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

11 Kommentarer på "#Sparpodden 122 – Börsnoteringar och Fingerprint"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Axel
Gäst
Axel
Hej! Tack för en bra podd! Jag är 19 år och har snart hunnit jobba ett helt år efter att jag tog studenten i somras. Då jag börjat intressera mig för ekonomi och sparande har jag ända sedan min första riktiga lön satt in 10 % i fonder via ett ISK. Detta efter att ha varit och lyssnat på Per H Börjesson på Spiltan. Jag har bland annat fonder som Didner & Gerge Small and Microcap och Spiltan Aktiefond Investmentbolag då jag tänkt att detta ska bli början på ett långsiktigt sparande. Angående avsnitt 122 där ni pratade om Paradox… Läs mer »
Johanna
Gäst
Johanna

Hej sveriges bästa poddare!

Jag har läst lite om ”Better Globe”, en alternativ investering i träd. Är nyfiken på hur ni ser på dessa typer av investeringar! Kan det utgöra riskspridare till min portfölj eller är det snarare att likna med pyramidspel?

Fredric
Gäst
Fredric
Hej! Tack för en jättebra podd! Vill börja med ett tips – Bjud in Paradox VD Fredrik Wester till podden och intervjua honom! Sen har jag en kommentar till Peters inlägg om marknadsföring och e-handeln – Inom marknadsföringsbranschen pågår just nu ett enormt paradigmskifte där man sakta men säkert ökar investeringen i digitala medier – först i år (IIRC) beräknas 50% av investeringarna i marknadsföring gå till digitala kanaler i USA, och i Sverige skedde det 2014. Iom denna omställning ökar kraven på mätbarhet och resultat som går att härleda till särskilda insatser – här ligger etablerade bolag inom e-handeln… Läs mer »

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link