Nordnetbloggen
SvD BörsplusPartner
Aktieanalyser

De senaste analyserna från SvD Börsplus

Detta inlägg är marknadsföring.

Läs vad Börsplus tycker om Ambia, Cherry, Torslanda, Prolight, NCC, Bravida, Instalco och Funcom. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Ambia

IT-distributören Ambia Trading Group ser riktigt billig ut på Aktietorget – om bara ledningens planer för att hyfsa till rörelsemarginalen går i lås. En svag balansräkning gör att aktien mest lämpar sig för extra riskvilliga placerare.

Cherry

Problem inom nätkasinobolaget Come On tvingade fram två vinstvarningar från Cherry förra året vilket blev en fläck på manteln för det framgångsrika tillväxtbolaget. Samtidigt fortsatte andra delar av koncernen att gå som tåget. Det väger upp mycket av svagheten.

Update: Torslanda & Prolight

TORSLANDA PROPERTY: I januari gjorde Börsplus en genomgång av ett halvdussin små ”enfastighetsbolag”. Däribland Torslanda Property som vi ogillade mer än de flesta andra. Sedan dess har aktien fallit 15 procent. Efter en noggrannare titt på bolaget och ett hyggligt bra bokslut så landar vi nu i en mer positiv slutsats om aktien.

PROLIGHT: Aktien har stigit cirka 500 procent från börsnoteringen 2017. Än mer anmärkningsvärt är att bolaget verkar sakna nyckelpersoner. Det låter ju helt sjukt men det är lite hårdraget den bild man får av informationen från bolaget. Börsvärdet är trots det 300 Mkr så rådet blir att undvika aktien.

NCC

NCC har haft ett motigt halvår på börsen men problemet med fallande marginaler sträcker sig förmodligen längre tillbaka i tiden än de flesta tror. I stället är det bolagets numer avknoppade bostadsutvecklingsaffär som dragit tåget. Men med ny vd och fullt fokus på byggverksamheten finns nu förutsättningar för bättre resultat. Det gör aktien klart intressant. Samtidigt är vi lite kluvna kring att analytikernas förväntningar ligger för högt både på kort och lång sikt.

Update: Bravida & Instalco

BRAVIDA: Installationsjätten var en av rapportsäsongens oväntade kursvinnare. Vinsterna rullar in stabilt och ovanpå det kommer förvärv. Varför värderas då aktien mer som ett svajigt byggbolag än exempelvis som en teknikkonsult som Sweco?

INSTALCO: Börsnykomlingen litar väldigt mycket till förvärv för att expandera och då är det inte lovande att huvudägaren, FSN Capital, haft väldigt brottom att sälja sina aktier. Förvärvsbyggen har en tendens att börja svaja förr eller senare. Gäller det Instalco?

Funcom

Den norska spelutvecklaren Funcom befinner sig i ett intressant turn-around-läge. Om allt går vägen kan man med lite vilja föreställa sig ett bolag som om några år kommer se betydligt bättre ut. På den resan är det dock långt kvar och marknaden har tagit ut en stor del av segern i förskott.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus

Så går SvD Börsplus råd

SvD BörsplusPartner
Aktieanalyser

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link