Nordnetbloggen
SvD BörsplusPartner
Aktieanalyser

De senaste analyserna från SvD Börsplus

Detta inlägg är marknadsföring.

Läs vad Börsplus tycker om Alzinova, Amazon, Sealwacs, Ecoclime och Starbucks. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Alzinova

Alzinova hoppas gör det ingen hittills lyckats med – finna ett preparat som biter på Alzheimers sjukdom. Framgång skulle skapa mångmiljardvärden men vägen dit är lång och osäker. För att ta sig vidare från dagens prekliniska fas krävs kapitaltillskott. Intresserade investerare bör vänta in nästa nyemission.

Amazon

Bland bolag som konstant växer över 20 procent är Amazon världens klart största. Senaste kvartalet blev det 33 procent. Aktien gick över 1000 dollar och grundaren Jeff Bezos är nu världens rikaste. Strategin att strunta i vinst och istället investera allt i tillväxt och bättre kunderbjudande har tagit världen med storm. Aktien lär fortsätta upp om tillväxten håller i sig. Riktigt starkt blir det om Amazon får högtalaren Echo-Alexa att bli både smart och hjälpsam. Vi gillar aktien.

Sealwacs

Sealwacs genomför en liten företrädesemission med stor utspädning. Syftet är att finansiera lanseringen av Sealwacs sensor för kontroll av bottensvetsar vid tillverkning av plastpåsar. Börsvärdet är oerhört lågt och det är tänkbart att bolaget kan nå viss framgång i det korta tidsperspektivet. På sikt är vi mer skeptiska och betraktar risken som mycket hög.

Ecoclime

Ecoclime marknadsför sig som ett ledande produktbolag inom återvinning och distribution av värmeenergi. Men i dag kommer vinsten snarare från en nyförvärvad installationsfirma – ett område där ledningen nu driver en aggressiv förvärvsagenda. Det gör att framgång nog hänger mer på vd Lennart Olofssons förvärvssinne snarare än den egna ETX-panelen som bolaget i dag lyfter fram. Det behöver inte vara fel. Men i kombination med andra liknande kommunikationsmässiga glidningar har vi svårt att se tjusningen med Ecoclime.

Starbucks

Oro över en allt mer mogen hemmamarknad och sämre tillväxt i befintliga kaféer har tyngt Starbucks aktie under sommaren. Samtidigt ligger förväntningarna fastnaglade kring 10 procents årlig framtida tillväxt. Då vill det till att Starbucks istället lyckas få kineser att sörpla mer kaffe. Satsningen är ambitiös och rullar på rätt bra. Aktien är rimligt prissatt så en klunk Starbucks behöver inte sitta fel.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus

Så går SvD Börsplus råd

SvD BörsplusPartner
Aktieanalyser

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

avatar
wpDiscuz

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link