Nordnetbloggen

Författare utvalda för dig

Alexander Gustafsson

Investeringscoach på Nordnet
203 artiklar

Poddar i #Sparpodden | Utbildar på Nordnetskolan | Intervjuar i Nordnet Talks

Axel Karlsson

Active Trading Manager
12 artiklar

Joakim Bornold

Fd. Sparekonom Nordnet
212 artiklar

Före detta Sparekonom på Nordnet Bank, tidigare Aktie- och derivatspecialist på Nasdaq Stockholm (Stockholmsbörsen), Mäklarchef Skandiabanken, Trader Enskilda Securities mm.

Martin Ringberg

Sverigechef Nordnet
22 artiklar

Sverigechef på Nordnet med ett brinnande intresse för sparande och investeringar. Följ med mig på min resa mot att utmana och digitalisera finanssverige.

Andra författare

Anders Danielsson

Tf VD Nordnet
2 artiklar

Anders Västfält

Spelaktier
4 artiklar

Privat investerare med ett stort intresse för svenska spelbolag på börsen. Handlade min första spelaktie för mer än tio år sedan. Läs vidare om du vill jämföra och analysera våra svenska spelaktier.

Anders Wallace, CFA

Kvantare, egenföretagare & lärare. Är med och bygger appen Opti.
14 artiklar

Kvantare, egenföretagare & lärare. Är med och bygger appen Opti.

Angelica Alm

Privatperson
122 artiklar

Jag är en vinnarskalle utan ekonomisk utbildning i bagaget som kommer att nå första miljonen inom tio år med hjälp av tydliga mål, stora drömmar och en passion för att alltid lära mig mer. Varvar falukorvsmiddagar med dagishämtning, aktiehandel och resor till varmare länder. Är en otålig idéspruta med en långsiktig buy-and-hold strategi som brinner för både hårda och mjuka värden i livet.
Regionschef som även föreläser om mjuka och hårda värden via www.angelicaalm.se

Anna Svan

Ekonomibloggare
4 artiklar

Företagsekonom i grunden men älskar investeringar och trades, hoppas att fler unga kvinnor ska se tjusningen med börsen. Har skapat mitt egna koncept Fun fond som avser att finansiera alla resor och upplevelser, eller annat roligt, som jag vill göra!

Arne Hansen

Mäklare
3 artiklar

Jag har erfarenhet av finansiella tjänster och handel. Mestadels som börsmäklare vilket jag arbetar som idag. Mina intressen sträcker sig från stora makrosammanhang till mindre företagsspecifika händelser.
Investeringar, ekonomi och samhällesaktuella frågor är sånt jag tycker om att diskutera. Även om jag är aktiv i branschen är inläggen mina privata.

Tidigare i år var jag på en resa till Paris. När jag skulle navigerade sällskapet från hotellet till Operan kom vi istället fram till börshuset. Freudiansk felläsning av karta fick jag höra….

Benjamin Daneberg

Ekonomistudent
13 artiklar

Jur. Stud. med påbyggnadsstudier inom ekonomi. Nuvarande arbete inom bank- och finansbranschen. Tidigare flerårigt engagemang i Unga Aktiesparare.

Boar

Daytrader
8 artiklar

Heltidstrader som skriver bloggar för segmentet Active Trader inom daytraderbloggen.

Ekka

Privatperson
11 artiklar

Nationalekonom som köper och säljer aktier på daglig basis. Ett roligt och krävande arbete där man varje dag får vara nära aktiemarknaden. Här på Nordnetbloggen kommer jag dela mig av tips i olika beståndsdelar som gör dig till en bättre trader!

Elin Helander

Hjärnkoll på pengar
25 artiklar

Kognitionsvetare på spar-appen Dreams och grundare till Moneymind - ett initiativ för att öka medvetenhet hur beteende och ekonomi hänger ihop. Skriver på bok om hur du får Hjärnkoll på pengar! Utbildad kognitionsvetare och jobbade tidigare med hjärnforskning på Karolinska institutet.
Twitter: elinhelander
Instagram: elin.helander

Eva Trouin

Fd. Sverigechef Nordnet
210 artiklar

Före detta Sverigechef på Nordnet med över 10 års erfarenhet från finans, bank och försäkring.

Fill or Kill

Daytraders
1 artiklar

Fill or Kill är Sveriges svar på Wallstreet week, tre skjutglada vagabonds som ämnar vara era ögon och öron på festen ni inte var bjudna till. Med oss kommer ni kunna följa intrigerna på de finansiella marknaderna och höra snacket bakom affärerna. Podcasten och bloggen drivs av twitterprofilerna Phukettrader, Handelsson och Lone_wolf

Finwire

Nyhetsbyrå
237 artiklar

Nyhetsbyrån Finwire. Texter som publiceras här på Nordnetbloggen är en del av Nordnets veckobrev.

Fredrik Karlsson Hedin

Egenföretagare /Bloggare
12 artiklar

En egenföretagare inom finansmedia som var med och startade bland annat #Sparpodden en gång i tiden. Producerar idag bland annat Fill or Kill och #PåJobbet. Har ett stort intresse av Vietnam och bloggar därför om landets ekonomi och hur man kan investera i landet via min blogg FrontierVietnam.com. Jag kommer att gästblogga genom ett inlägg på Nordnetbloggen veckovis.

Frida Birkl

Fröken Börs, privatperson
23 artiklar

Välkommen att besöka min egen blogg, http://www.frokenbors.se/

Gottodix

Ekonom
119 artiklar

Vem är jag då? Pappa och gift med en smart (och snål) fru. Ekonom som jobbar med att utveckla styrningen i staten, så din skatt blir lägre och välfärden högre. Det är två möjliga svar. Ett annat är jag är väldigt vanlig och bor i en villa utmed tunnelbanan i Stockholm. Jag är den där överdrivet nördiga men oerhört intresserade hobbyanalytikern. Den som alla dagar på året läser allt från Financial Times till studentuppsatser om leverantörsstyrning i småbolag du inte hört talas om. Den som när du säger God Jul, svarar med vad DAX stod i för ett år sedan. Ni vet den där som det på sitt sätt är kul att träffa på en fest men som aldrig slutar prata.

Günther Mårder

VD Företagarna
325 artiklar

VD Företagarna. Tidigare sparekonom Nordnet Bank. Har varit engagerad inom Aktiespararna i 15 år, avslutningsvis som organisationens VD. Civilekonom Handelshögskolan.

Hållbarhetsbloggen

Anställda på Nordnet
15 artiklar

En blogg om hållbarhet i finansvärlden. Självklart delar vi även med oss om hur vi på Nordnet arbetar för att vara en god medborgare. Hållbarhetsbloggen vill utbilda och inspirera läsarna inom hållbarhet och investeringar.

Hobbyekonomen

Privatperson
36 artiklar

Marknadsförare i övre 20-årsåldern som har ett gediget intresse för aktier, fonder och privatekonomi. Vid sidan av mitt arbete driver jag diverse siter och små projekt med ambitionen att livnära mig på mer eller mindre passiva inkomster.

Investtech

Analysbolag
347 artiklar

Investtech etablerades under 1997 och jobbar med forskning inom behavioural finance. Forskningsarbetet stöttas av Norges Forskningsråd och resultaten används i våra analyser samt publiceras i flera intressanta forskningsrapporter. Här har också flera analyser testats med mycket goda resultat.

Jan Dinkelspiel

F.d. innovationschef Nordnet
20 artiklar

F.d. innovationschef på Nordnet. Dessförinnan landschef för Nordnet i Finland och Sverige. Fil kand i ekonomi från Stockholms universitet samt MBA Football Industries från Liverpool University.

Johan Thorén

Förvaltningschef Strand
28 artiklar

Förvaltningschef på Strand Kapitalförvaltning samt förvaltare av Strand Småbolagsfond. Strand har främst skräddarsydd diskretionär förvaltning men även två fonder. Bolaget bildades 2004 och förvaltar idag drygt 3 miljarder kronor.

Johan Tidestad

Kommunikationschef Nordnet
8 artiklar

Johan Tidestad är kommunikationschef på Nordnet, och på nordisk nivå ansvarig för företagets marknadsföring, investor relations och PR. Han har jobbat i företaget sedan 2007 och var tidigare Sverigechef.

Marcus Raihle

Blogger
9 artiklar

En vanlig småsparare som driver bloggen Nybörjarbloggen som är till för de som vill lära sig om börsen på ett enkelt sätt.

Martin Birkeldh & Kenny Granath

driver Aktiefokus.se
7 artiklar

En ekonom och en ingenjör som driver Aktiefokus.se vars syfte är att utveckla vår kunskap kring aktieanalyser & sparande.

Monica Sjödin

Ekonomibloggare och sparcoach
31 artiklar

Privatekonomiskt streetsmart egenföretagare som vill skapa möjligheten att kunna att gå i pension vid 55. Valfrihet och ekonomiskt oberoende står mig varmt om hjärtat och jag är övertygad om att alla, oavsett kön, ålder eller utbildning, kan skapa sig ett rikare liv om man väljer att prioritera upp det på sin privata agenda. Har en förkärlek för börsen i stort och aktier i synnerhet.

Nordnet

Nordnet
176 artiklar

Detta är Nordnets användare på Nordnetbloggen. Här hittar du inlägg med information från våra sparexperter på kundservice, mäklarbordet och många andra avdelningar.

Nordnet

Nordnet
6 artiklar

Nordnets officiella blogg.

Partnerbloggen

Partner
48 artiklar

Här bloggar produktbolag med fonder, eller andra finansiella produkter på Nordnets plattform om investeringar, placeringsstrategier, makro, och annat intressant - alltid med lite extra fokus på utbildning och inspiration.

Patrik Westerberg

Privat investerare
25 artiklar

Jag har ägnat mig åt sparande och placeringar med olika inriktningar sedan 90-talet. Mina åsikter och texter bygger på ett ganska brett finansintresse, aktuella ekonominyheter och egna erfarenheter av riktigt bra affärer, liksom pinsamt dåliga.

PizzaTradern

Daytrader
1 artiklar

Daytrader och professionell aktiekapare. Skriver bloggar för segmentet Active Trader inom daytraderbloggen.

Private Banking-bloggen

Private Banking-bloggen
98 artiklar

Private Banking-bloggen vänder sig till dig som är Private Banking-kund hos oss på Nordnet. Här bloggar framförallt vår Private Banking-profil och förvaltningsexpert, Roger Jansson. Du kommer också att hitta en rad andra börsprofiler här.

Rasmus Järborg

Produktchef
2 artiklar

Produktchef på Nordnet med intresse för det senaste inom teknik. Följ mig och mitt teams resa mot att göra förstklassiga digitala produkter för våra kunder.

Sonja och Selma

Entreprenörer
8 artiklar

Här kommer ni få följa Selma och Sonja som driver Scope Consulting. De kommer dela med sig av hur det är att vara entreprenörsrookies och ge smarta ekonomitips.

SvD Börsplus

Aktieanalyser
57 artiklar

Målet med SvD:s nya analystjänst Börsplus är att erbjuda marknadens bästa aktieanalyser till de som är extra intresserade av börsen.

Team Next Nordnet

Nordnet Tech Team
24 artiklar

Vi är utvecklingsteamet bakom Nordnets nya webb och app. Just nu bygger vi nästa generations digitala bank. Under hösten kommer vi att dela med oss av senaste nytt om vår nya webb och låta er prova nya funktioner.

Thorleif Jackson

Nordnets danska expert
26 artiklar

Thorleif Jackson är en av våra danska experter och bloggar även på den svenska bloggen. Thorleif bloggar om fundamental aktieanalys, investeringsteorier, aktuella investeringsidéer och långsiktiga investeringar.

Värdepappret

Ekonomiskribenter & värdeinvesterare
60 artiklar

Värdepappret är en oberoende tidning som innehåller analyser av bolag och branscher ur ett värdeinvesteringsperspektiv. Tidningen drivs av Andreas Larsson, Erik Mossinger, Kenny Granath och Love Hultgren som har ägnat mycket tid åt aktier och värdeinvestering och har drivit framgångsrika bloggar där man har kunnat följa deras analyser.

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter,
klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link