Nordnetbloggen

Full fart framåt med nya siten

Det har varit lite tyst från mig på sistone. Det beror på att alla här har varit helt fokuserade på att bygga så mycket bra funktionalitet och så många nya sidor. Jag skulle gärna ha något nytt att berätta varje vecka men med utveckling – som med alla stora projekt – är det svårt att förutse vad man springer på för utmaningar och resultatet blir ett release-flöde som är lite ’lumpy’.

En större leverans som jag hoppas ni redan märkt av är den så kallade visuella identiten. Nordnet fick en ny logga och ett nytt designspråk förra hösten och innan vi officiellt lanserar den nya siten ska den förstås också tala samma formspråk. Ni som använder vår app har sett hur detta ser ut sedan slutet av förra året och nu börjar även vår nya webb anta samma look n’ feel. Vi tar det i faser för att möjliggöra test, kundfeedback och för att inte blocka annat arbete med nya sidor och nya funktioner: först typsnitt, sedan färger och till slut former. De första två stegen är nu sjösatta och ni kan se hur mycket tydligare och skarpare till exempel instrumentsidan har blivit (utan att för den sakens skull ha omdesignat sidan). Borta är den grå texten på grå bakgrund och grafen har också fått sig ett lyft:

Vi jobbar vidare med former och med att förtäta listor och tabeller vertikalt så man kan se fler instrument på sidan utan att scrolla. Som alltid står användarvänlighet i scrolldjup mot tillgänglighet men vi försöker hitta rätt balans.

I fredags förra veckan blev vi klara med alla produkter inom det vi kallar Nordnet Markets: Nordens bredaste erbjudande av börshandlade produkter där du kan investera i upp- och nedgång i olika börsindex, råvaror och aktier världen över. Vi hade sedan tidigare Bull- & Bearcertifikat i produktion, men nu finns även Mini Futures och Unlimited Turbos på plats.

En sida som vi tycker blivit mycket bättre är Min profil och inställningar där man nu kan döpa om sina konton, ändra kontaktuppgifter, göra kunskapsprov och mycket annat. Om du inte redan har döpt om dina konton så gör gärna det – förutom att det blir lättare att hitta till rätt konto gör det hela upplevelsen lite mer personlig. Roligare att månadsspara i ”Ny lägenhet ISK” än ”Järborg, Rasmus Fredrik”… På tal om månadsspar så är det en sida som alldeles strax blir klar. Vågar inte lova någonting men denna vecka känns högst troligt.

Tre sidor som har funnits ute ett tag men som nu omdesignas helt från grunden är kontoöversikten, depåöversikten och marknadsöversikten– vi tycker en översikt bör vara tydligare och mer användbar! Jag har tidigare berättat om kontoöversikten och där har vi nu gått från design till utveckling. Depåöversikten designas nu om från grunden och denna vecka påbörjas utveckling av den nya marknadsöversikten.Där har vi tagit fram ett utkast som, tycker vi, besvarar de vanligaste frågeställningarna: ”Vad händer i marknaden?”, ”Finns det några nyheter jag bör agera på?” och ”Vilka aktier är det som driver index/marknaden?”.Jag berättar så klart mer när de börjar bli färdiga.

Det är hög fart nu som ni märker. Det är mycket jobb men också väldigt roligt. Jag hoppas ni tycker det med och ser fram emot er feedback. Tack för att ni läst!

/Rasmus

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

23
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Per
Gäst
Per

Fortfarande för gles för min smak, det blir mycket skrollande och klickande. En klar förbättring för de som använder läsplatta men en försämring för oss som använder dator med mus och tangentbord och vill se mycket samtidigt. Jag uppskattar jättemycket möjligheten att välja mer än ett konto i detaljvyn! Ännu bättre vore om man också kunde välja att gruppera på innehav istället för konto, när man äger samma fond eller aktie i mer än ett konto. En annan funktion jag önskar är att kunna skapa egna grupper av konton efter tycke och smak, t.ex. ”pensionskonton”, ”sparande till barnen” och ”eget… Läs mer »

Johan
Gäst
Johan
Tycker att hög kontrast borde vara ett val, inte standard som inte går att stänga av.
ETF
Gäst
ETF
Bra jobbat. Kan ni även fixa de 2 sakerna nedan? 1. Fixa så man kan se utdelningarna i ett diagram så man kan se hur mycket respektive innehav pyntat i utdelning samt hur mycket detta betyder i procent. För det år man vill titta på så klart. 2. Gör så man kan se hur mycket utdelning man fått från år till år så man kan se det i ett stapeldiagram och se hur de utvecklats genom åren.
Niclas Vester
Member
Niclas Vester
Hej! Skulle vilja ha en en kolumn till i tabellen (både börshandlat och fonder), nämligen ”% X” där X är det man valt i Utvecklingsgrafen, dvs ”1 månad”, ”i år” etc.. Dessutom visa datum för NAV i tabellen för fonder (det borde gå att ha en kolumn till (börshandlat har ju åtta). Datum får NAV borde finnas i Appen, det är ganska knepigt att försöka föra pekaren för grafen allra längst ut till höger för att på så sätt identifiera den senast datapunkten/datumet.
Per
Gäst
Per
När ni sedan implementerar en fondlista så vore det trevligt att kunna applicera ett valfritt antal filter, t.ex. ”endast globala aktiefonder som handlas i SEK och har Norman-belopp under 10000 kr.”. Ta gärna inspiration av Prisjakt.
Fredrik S
Gäst
Fredrik S
Hejsan på andra sidan skärmen! Jag önskar man kunde ställa in Avstånd till SMA200, Avstånd till SMA50, och Avstånd mellan SMA50/200 under nyckeltal vid aktielistan/aktiekurser. Önskar dig en trevlig dag
Alex
Gäst
Alex
Stor del av anledningen till varför jag använder Nordnet är Shareville. Verkar lite som att det har bortprioriterats på sistone men jag tycker att det är de som gör er unika jämfört med exempelvis Avanza. Så hade varit kul om ni lyckas integrera detta på ett snyggt sätt i nya sajten.
Ian
Gäst
Ian
Mycket bra med nerladdning av CSV! Önskar bara att historiken var längre än 5 år.
Niklas
Gäst
Niklas
Det jag saknar på er site är en sammanställning av utdelningar under året i diagramform. Detta har Avanza och är en både kul och praktiskt funktion för att själv slippa räkna ihop sina årliga utdelningar. Investerar du med en utdelningsstrategi, som många gör, hjälper detta att se hur utdelningen växer från år till år.
Tommy
Gäst
Tommy
Hej, Gillar verkligen er nya hemsida! Kommer nyhetsflödet om mina värdepapper tillbaka i depåöversikten? Sen tänkte jag om ni har någon ide att göra en separat kategori för innehaven i depån, en för (Aktier) och en för (Börshandlade fonder)? Det innebär ännu en kategori till för övriga värdepapper, men det kunde kanske gå under (Övriga värdepapper) ? Vore bra med kategori för aktier och börshandlade fonder, tycker det blir rörigt om man har allt tillsammans under (Börshandlat).
Tommy
Gäst
Tommy
Vet att Avanza har olika kategorier som uppstår vid handel av värdepapper, Sen ang fondkurs uppdateringen på er nya sida brukar ofta vara sen när man klickar in direkt på fonden, Det är kanske nåt ni borde se över?

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link