Nordnetbloggen

Full fart i höst

Höstterminen rivstartade efter ett välbehövt sommarlov. Det är nu full fart på Nordnet med nya produkter samt nya funktioner på vår webb och app. Många av våra duktiga team jobbade igenom sommaren med att vidareutveckla våra tjänster vilket möjliggjorde att vi kunde släppa vår nya webb som ’default’ i Danmark den 2a september. Responsen från våra danska kunder har varit positiv och vi jobbar vidare inför en lansering i först Finland och sen Sverige under hösten.

Nya funktioner på webben

En av de mest synliga förbättringarna på webben är första versionen av teknisk analys. Från och med ett par veckor sedan kan du lägga till enkelt glidande medelvärden (SMA), exponentiellt glidande medelvärden (EMA) och s k Bollinger band i alla aktiegrafer. Det du har lagt till på grafen sparas förstås för framtiden. Teamet jobbar nu vidare med att lägga till fler indikatorer som ’relative strength index’ (RSI) och ’moving average convergence divergence’ (MACD). Allt för att ni ska kunna bättre hitta köp- och säljläge i era aktier!

Vi har också vidareutvecklat våra strömmande priser. Nu har era bevakningslistor också strömmande priser och även om ni inte betalar för strömmande priser för USA, Kanada och Tyskland så kommer ni få real-tids snapshots vid orderläggning för värdepapper i dessa marknader.

Teamen jobbar vidare med att förbättra mina order och avslut så ni kan få bättre översikt över öppna ordrar och avslut. Månadsspar med autogiro är snart klart och vi testar fondbytesfunktionen denna vecka.

Appen går från klarhet till klarhet

Trogna användare av appen har väl knappast missat att det kommit många nya versioner under sommaren – vissa med större förbättringar, vissa med mindre. Till exempel kan man nu välja att bara visa sina favoritkonton på samma sätt som på webben. (Och, ja, de är förstås synkade.) Appen visar nu live orderstatus med tydligare uppgifter för liggande komplexa ordrar, inklusive delavslut (”partial fills”) och att saldo på konto visas i samma valuta som värdepappret ni är på väg att handla.

En annan efterlängtad ny funktion är att kunna sortera sina konton, till exempel efter eget kapital, samt sina innehav och bevakningslistor efter dagens utveckling, totalavkastning eller förstås alfabetisk ordning. Personligen gillar jag att ställa in mina bevakningslistor på att sortera efter bäst utveckling idag och därmed hålla koll på aktier jag borde ha köpt… 😅

Andra förändrar har varit mer subtila, som att slå ihop instrumentsidan och orderläggningsidan. Det gör att appen blir snabbare då vi inte behöver ladda en ny vy. Men, viktigare än så, är att det beredde appen för nästa stora förbättring – det vi kallar ’custom keyboard’ internt – som kommer i dagarna med version 9.2.0. Det betyder att vi inte kommer kalla på iOS eller Android tangentbord vid orderläggning utan har ett eget, Nordnet-utvecklat tangentbord som kan visa antal aktier, kurs och totalbelopp i samma utrymme som ett vanligt tangentbord. Mer effektiv användning av skärmen helt enkelt!

En fantastisk ny funktion som detta möjliggör är att kunna handla utifrån belopp, inte volym och pris. Om man t.ex. vill köpa Ericsson B för 10.000kr så räknar appen ut en limitorder baserat på orderboken. Ett otroligt smidigt sätt att handla om man, som jag, tycker det är meckigt att lägga till eller dra ifrån en aktie för att få investeringsbeloppet att bli ”rätt”. Vill man inte handla på det sättet, kan man förstås lägga en order precis som vanligt.

Det finns många fler små förbättringar som kommer hela tiden. Jag ser verkligen fram emot att höra vad ni tycker och att fortsätta förbättra våra kanaler och produkter för er kära kunder!

Rasmus Järborg
Produktchef, Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

29
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
TommyE
Gäst
TommyE

Den nya webbplatsen är verkligen ett stort lyft jämfört med den gamla. Jag ser fram emot den officiella lanseringen i Sverige. En sak som jag idag saknar är möjlighet att månadsspara, gärna lite mer flexibelt än tidigare så att man själv kan välja vilket datum pengarna ska dras. Det vore också bra att kunna se sitt bolån med aktuell ränta och räntekostnad Men jag antar att båda dessa är på gång… Jag har sett att vissa andra webbplatser erbjuder en ”fondportföljanalys” för att enkelt kunna se hur spridningen av ens fonder ser ut när det gäller region, bransch mm. Det… Läs mer »

Kristoffer
Gäst
Kristoffer
Spara enligt sparplan kan du redan göra. Kolla in ”autospar”. Mycket bra funktion, som exempelvis Avanza saknar.
Sent
Gäst
Sent
Saknar att kunna sortera ”hävstångsprodukter” efter volym/antal på den nya webben, det är ett enkelt sätt att snabbt få reda på vad som handlas mest. Den nya webben ett rejält lyft för övrigt, bra jobbat.
Kristoffer
Gäst
Kristoffer
Ge oss en kryssruta vid inloggning så vi kan välja att komma direkt till ”Nya Nordnet”.
Tommy H
Gäst
Tommy H
Hej, En funktion som saknas är att kunna sälja av ex 3,5%, 2,30%, 1,40% av sina fonder. Går endast att sälja i hela tal, ex 3%, 2%, 1%. Trist när man vill omfördela/vikta ner fonderna osv.
Pierre
Gäst
Pierre

Hej, Har försökt ge feedback via appen och via kundservice, men verkar inte vara någon som tar till sig informationen eller vill sprida den vidare. I dagsläget i både app och på nya sajten så redovisar ni felaktig utveckling i olika vyer vad gäller fonder: – på webben: felaktig info bevakningslista, och instrumentets sida – i appen: kontoöversikten, instrumentets sida Alltså är det inte ens fel på samma ställe beroende på om det är app (ios) eller web. Eftersom dags-procent är fel, så är all procentangivelse (hela intervallet som kan redovisas) felaktig. Vad som verkar vara felet är att dessa… Läs mer »

Björn
Gäst
Björn

Hej Rasmus. Jag har tidigare kommenterat att jag upplever den nya webben som mycket mer omständlig och mindre överskådlig än den gamla. Jag förstår att en del gillar klatschiga grafer och färger, men jag föredrar lättlästhet och översiktlighet. Graferna över mina innehav brukar ändå aldrig fungera fullt ut eftersom det alltid är någon affär (t ex nyteckning i en emission) som stökar till ingångsvärden, eller värderingar på konvertibler som ändras från kronor till procent och därför ger spikar i graferna som inte stämmer. Nåja, det är ju mindre viktigt – graferna kan jag ju strunta i. Värre är att det… Läs mer »

Tommy
Gäst
Tommy
Ni har uppdaterat depå/konto översikten nyligen, den känns väldigt rörig, utsträckt och förvirrande tycker jag. Gillade verkligen det första upplägget ni hade. Enkelt och organiserat. Det var ett av era bästa ni hade på nya hemsidan, varför förändra när det är perfekt redan.. men hoppas det bara är tillfälligt?
Tommy
Gäst
Tommy
Hej, Det har ordnat sig med depå och kontoöversikten, det var min webbläsare som krånglade. Sen tänkte jag höra om ni funderat på att fixa ert nyhetsflöde, marknadsnyheter och även på depå nyheterna? Ni skulle haft ifylld svart text på tex bolagens namn, nyheten det handlar om, även sortera bort småbolags nyheterna som inte tillhör dom stora noteringslistorna. Ni skulle försökt efterlikna Avanzas Telegram nyhetsflöde helt enkelt. För just nu är det inte så lättläst, det kan nog många hålla med om.
AnnaN
Gäst
AnnaN
Längtar efter en sökfunktion där man kan hitta klimatpositiva, hållbara, co2-neutrala, vapenfria, etc, fonder (och kanske även aktier) på ett smidigt sätt. Skulle nog kunna locka fler kvinnor till att placera sina pengar hos Nordnet…
Carl
Gäst
Carl
Hej, verkar som att custom keyboard har försvunnit igen. Stämmer det eller något fel på min version av appen? Har 9.5.0.

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link