Nordnetbloggen
Eva Trouin
Country Manager Sweden

Investera över hela världen – courtagefritt med Nordnet Markets

Idag är jag stolt över att få presentera Nordnet Markets – en marknadsplats med ett brett utbud av börshandlade produkter som du handlar helt courtagefritt*. Produkterna kan ge dig exponering mot aktier, råvaror och index över hela världen. Med och utan hävstång.

Börshandlade produkter är en investeringstrend

Under en längre tid har vi sett att börshandlade produkter ökar i popularitet. Fler och fler privatpersoner upptäcker fördelarna med att investera genom t.ex. certifikat och minifutures. Som sparare kan du använda produkterna som ett sätt att diversifiera din portfölj, skydda den mot börsnedgångar eller helt enkelt för att ”ta ett bet” på en investeringsidé du verkligen tror på. En annan anledning till att handeln i börshandlade produkter ökar är för att de skapar möjlighet att investera på marknader och i tillgångar som är svåra att komma åt på andra sätt.

Tydligt, tryggt och fortfarande courtagefritt

Under hösten 2015 lanserade vi en marknadsplats med courtagefri handel i ett antal olika certifikat från olika emittenter. Mottagandet på marknaden har varit bra, men vi har fått feedback på att erbjudandet har varit otydligt och att våra kunder har haft svårt att sortera och hitta de produkter som ingår. Med lanseringen av Nordnet Markets vill vi göra handeln enklare och tydligare.

De produkter som vi nu kan erbjuda courtagefritt via Nordnet Markets har vi märkt med vårt namn. Namnet markerar inte bara att du handlar courtagefritt, utan också att produkten är speciellt utvald för dig som är kund hos oss. Vår samarbetspartner Nordea är emittent, och produkterna handlas i lokal valuta på Nasdaq i Sverige, Danmark och Finland samt på Oslo Börs i Norge.

Utbudet i Nordnet Markets

Vi har till att börja med fyllt hyllorna i Nordnet Markets med de produkter som handlas mest. Det handlar om produkter som speglar de mest populära aktieindexen i Norden – OMXS30 och DAX. Vi kommer att utöka utbudet succesivt de kommande veckorna och på lite sikt kommer vi kunna erbjuda mellan 6.000-8.000 produkter med cirka 500 underliggande tillgångar inom kategorierna börsindex, råvaror och aktier. Du kommer att kunna handla i Bull- och Bearcertifikat samt minifutures både med och utan hävstång.

Innan du investerar är det viktigt att du förstår de risker och villkor som är förknippade med respektive produkt. Här kan du lära dig mer om hur produkterna fungerar. Tänk också på att det tillämpas en spread för valutaväxling om du handlar en produkt som är noterad i annan valuta än SEK, om du inte har ett valutakonto för den aktuella valutan.

Ett nordiskt erbjudande

Nordnet Markets finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland, och du kan handla courtagefritt i alla fyra länder. Det är vår målsättning att hela tiden vara flexibla och anpassa utbudet efter våra kunders önskemål. Skriv gärna i kommentarsfältet nedan eller på twitter vilka produkter du skulle vilja se på Nordnet Markets. Lycka till med dina investeringar!

/ Eva Trouin, Sverigechef

* Produkterna är courtagefria om du lägger en order på hemsidan eller via någon av våra handelsapplikationer, exempelvis Infront eller WinTrade där värdet på ordern är högre eller lika med 1 000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR.

Eva Trouin
Country Manager Sweden

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

20 Kommentarer på "Investera över hela världen – courtagefritt med Nordnet Markets"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Joakim
Gäst
Joakim

Okej, så nu är det inte längre courtagefritt att handla mini futures och bull- och bear-certifikat från t.ex. Vontobel och Commerzbank? Hittar ingen information om detta.

Eva Trouin
Gäst

Hej Joakim,

Vi kommer erbjuda fortsatt courtagefri handel på det gamla erbjudandet där Vontobel och Commerzbank ingick fram till och med den 9 maj. Detta med anledningen att vi ännu inte har ett utbud via Nordnet Markets som vi känner ersätter det gamla erbjudandet tillräckligt bra. Så när vi lyckats lista fler produkter så kommer produkter via Vontobel och Commerzbank börja bli courtagebelagda.

Tim
Gäst
Tim

Hej, tycker att kundernas val inskränks då enda courtagefria alternativet blir Nordea och om du har en tradingintensiv handel (tex robothandel som ökar hela tiden) så blir du låst. Man vet inget om spread etc och om Nordea kan konkurrera med de andra emittenterna. Kan inte påstå att Avanza/Morgan Stanley har nån konkurrenskraftig produkt…det är inte längre på lika villkor och konkurrensen slås ut..

David
Gäst
David
Hej,Tråkig att det inte längre går att handla med commerzbanks mini futures courtagefritt. Jag kommer fortfarande att handla dessa fast hos den mäklare som har lägst avgifter som då blir det nog Avanza. Har tittat på Nordeas produkter. De är otydliga och saknar tillräcklig information. Om jag har förstått rätt så har Nordea ingen mini futures utan dessa är Turbo-warranter då mini futures är (som man säger på engelska) open ended dvs saknar datum. Nordeas warranter har alla datum vid vilket de faller värdelösa. I motsats till Commerzbanks mini futures Nordeas tubowarranter saknar detaljerad och bra information. Man vet inte… Läs mer »
Eva Trouin
Gäst
Hej, Vår målsättning med Nordnet Markets är, förutom att skapa ett tydligare erbjudande mot våra kunder, öka transparensen inom börshandlade produkter. Om du anser att något är otydligt eller att det saknas information som är av värde för dig som kund så lyssnar vi gärna på den feedbacken. Vad mer konkret är det du saknar eller upplever som otydligt idag så ska jag se till att det framförs till mina kollegor så att vi kan förtydliga det? Imorgon den 17 maj lanserar vi just produkttypen Mini Futures, dessa är open-ended och löper till dess att dem når sin Stop Loss-nivå… Läs mer »
Christoffer
Gäst
Christoffer

Skulle väldigt gärna se börshandlade produkter för mjuka råvaror såsom kaffe, kakao och socker. En rätt svåråtkomlig marknad för den vanliga investeraren, men med råvaror som alla känner till och har koll på.

AR
Gäst
AR

Bra! Men courtage är inte hela historian. Jag jublar inte helt förrän jag jämfört spreadar.

wpDiscuz

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link