Nordnetbloggen
Joakim Bornold
Sparekonom Nordnet

#Sparpodden 115 – Iran och Smyggöteborgare…

#Sparpodden Avsnitt 115. Bergodalbanan på börsen fortsätter, hur ska man se på börsen nu och hur mår du när börsen svänger med två tre procent om dagen?

Vi pratar lite om veckan som varit förstås och tar upp lite enskilda aktier, jag har köpt SEB, Elux affären gick till kina och jag o peter har delade meningar om Telia. Vi avslutar med ett gäng riktigt bra lyssnarfrågor bland annat om Iran.

Den här veckan är det jag och Peter som kör.

Lyssnarfrågor                        

Som vanligt plockar vi upp en hel del lyssnarfrågor t.ex.: Iran börsen har varit stängd för utländska investerare men ser nu ut att öppnas upp. Var ska jag lägga mina riskfria placeringar? Jag o Peter berättar vilken räntefond vi skulle välja.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Joakim Bornold
Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

10 Kommentarer på "#Sparpodden 115 – Iran och Smyggöteborgare…"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Tobias
Gäst
Tobias

Hej.

Precis börjat lyssna på lite av podden, och jag undrar om ni tidigare har tagit upp aspekterna kring etiska/oetiska investeringar? Om inte annat så skulle detta vara intressant att höra mer om.

Det pratas om hållbarhet och att vi måste ta ansvar, och samtidigt köps det aktier i Lundin-koncernen. Är det så att drivkrafterna för att göra god avkastning alltid kommer att gå före de etiska aspekterna i en investering?

Mvh

/Tobias

PontusPP
Gäst
PontusPP

Hejsan, vill hoppa in och ge lite konstruktiv feedback. Utöver agenda med att prata om era egna investeringar + lite användarfrågor skulle jag som gammal trogen lyssnare uppskatta lite fler teman där ni går igenom olika delar av vår financiella värld. Tidigare favoriter har varit ”Bostadsspecial” samt ”Pension” etc.

Fortsätt rulla på, alltid kul när de nya avsnitten kommer ut 🙂

// Pontus

Freddan
Gäst
Freddan

hej, jag undrar om man kan låna ut sina aktier till blankare genom Nordnet? Jag sparar till pension (är 21) skulle det vara grymt med en extra 1-2% per år.

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link