Nordnetbloggen

Jag behöver din hjälp!

Efter föreläsningen med företagsamma kvinnor för en vecka sedan mötte jag en hel del av er läsare live på golvet och vad roligt det var! Jag har redan skrivit hur imponerad jag blev av er alla, och återigen tack för alla tips jag fick, både på det privata planet och för Nordnetbloggens del.

Särskilt en fråga har gäckat mig de senaste dagarna. Ni frågade mig nämligen om jag kunde tipsa om böcker för den som inte är helt novis, men inte heller expert. Själv har jag tidigare tipsat om böcker för dig som precis börjat investera dina pengar, men nu när jag stod och funderade på vad jag själv läser för böcker  för att fördjupa min kunskap om aktiemarknaden så kom jag bara på Four Pillars of investing. Jag har förstås läst andra, men ingen som jag med gott samvete kan rekommendera. I dagsläget läser jag The intelligent investor, men har ännu inte hunnit till kapitel åtta (då det magiska händer säger ni som följer mig på Twitter). Det kommer förstås en reaktion på den boken under hösten.

Inte för tekniskt men inte för simpelt

Utmaningen med att hitta en bok som passar den som investerat i några år är enligt min mening att den inte är för grundläggande och simpel. Samtidigt bör den också vara så pass lättläst att alla som har aktiemarknaden som en välbetald hobby både finner nöje och ork i att läsa den efter en lång arbetsdag.

Personligen älskar jag privatekonomiska böcker som tar upp den personliga utvecklingen som krävs för att vara en iskall investerare när det behövs, men samtidigt är så pass teknisk att jag kan lära mig något nytt. Jag älskar böcker som blandar praktik med fakta -inte helt olikt min personliga åsikt om livet för övrigt.

Din hjälp behövs!

Nu behöver jag din hjälp, berätta vilken (eller vilka) böcker som gagnat dig mest, och gärna varför. Till vem riktar sig boken och vem bör inte missa att läsa den? Enklast kommenterar du nedan, men som vanligt finns jag på Twitter. 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

14
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Philip Fishers böcker läste jag i somras. De rekommenderas även Warren Buffett. Han tittar på de underliggande orsakerna till framgångsrika företag och inte så mycket på siffrorna.
Anonym
Anonym
Mina förslag är ”Så blev Warren Buffet världens rikaste person” av Per H Börjesson. Ett tips är att kombinera den med en kurs i ”Hitta Kursvinnare”.
Anonym
Anonym
”Hur tolv privata investerare blivit rika på aktier” av Guy Thomas! Riktigt inspirerande som visar att det finns olika sätt att lyckas men de flesta har också ett antal misslyckande i sitt bagage.
Anonym
Anonym

Jag tycker om böcker som berättar hur flera olika investerare/traders arbetar, och de böcker som finns i min bokhylla som gör detta är: Money masters of our time, Market wizards, och The new market wizards. I en av market wizards böckerna läste jag om en trader med namnet Richard Dennis som fokuserade all energi på psykologi (läste aldrig ekonominyheter), så en psykologibok kan kanske vara bra att lägga till isf endast aktieböcker. Market wizards böckerna tar upp lite psykologi, och av de psykologiböcker jag läst så har jag lärt mig mest genom att läsa en bok som heter Influence: The… Läs mer »

Anonym
Anonym
The Intelligent Investor av Benjamin Graham. Graham undervisade i aktieanalys på Columbia-Universitetet i New York på 1950-talet och en av hans elever var Warren Buffet. Boken finns i flera olika upplagor och tar upp de flesta viktiga aspekter av att investera.
Anonym
Anonym

Boktips för den som är mer än nybörjare: One up on wall street – Peter Lynch: Stjärnförvaltaren i USA som förvaltade Magellanfonden. Redogör utförligt för sin investeringsfilosofi som blandannat involverar fokus på tillväxtaktier. A random walk down wall street – Burton G Malkiel: En av de ikoniska böckerna i investerarvärlden. Författaren går utförligt igenom de stora investeringsfilosofierna. Boken är till viss del ganska akademisk. Men den är berömd av en anledning. Budskapet i boken är tråkigt nog för oss stockpickers att det i det långa loppet nästan är omöjligt att slå index. Även om man kanske inte vill inse detta… Läs mer »

Anonym
Anonym
Angelica, tack för en trevlig blogg. En bok som jag tycker är både kul och lärorik är Magnus Angenfelts ”Världens 99 bästa investerare” där han försöker belysa hemligheten bakom framgångarna. Jag skickar dig ett ex.
Anonym
Anonym
Stort tack! Jag ser fram emot att gå till brevlådan de närmaste dagarna!
Anonym
Anonym
En bok som har kommit att utveckla min förmåga att se hur allt hänger samman inom företagets ekonomi är ”Företagets lönsamhet, finansiering och tillväxt : mål, samband och mätmetoder” skriven av Sven Erik Johansson och Mikael Runsten. Den är i många avseenden knastertorr – men jobbar man med att praktiskt tillämpa kunskaperna på bolag som man gillar så blir det otroligt lärorikt. Bokhälsningar Günther Mårder
Anonym
Anonym
Stort tack för alla svar! Jag är säker på att alla medelinvesterare med bokslukar-gener fått sitt lystmäte. På Twitter har ni kommit in med följande tips: Investeringsboken – Anders Ström One up on wallstreet -Peter Lynch/John Rotchild (här var ni flera som tyckte till) Lycka till med läsningen! Vill du skriva några rader om en bok du läst, hör av dig till mig så publicerar vi det här på Nordnetbloggen.
Anonym
Anonym
Publicerade nyligen det här inlägget med massa bra tips 🙂 http://ziio.se/2014/october/ziio-tipsar-hallbar-ekonomi.html
Anonym
Anonym
God dag, jag är en registrerad privatpengare. Vi ger ut lån för att hjälpa människor, företag som behöver uppdatera sin finansiella status över hela världen, med mycket minsta årliga räntesatser så låga som 2% inom ett år till 30 års återbetalningsperioden till någon del av världen. Vi ger ut lån inom intervallet 5 000 euro till 100 000 000 euro. Våra lån är väl försäkrade, för maximal säkerhet är vår prioritet. Intresserad person bör kontakta oss via e-post: (24hourstloancompany1@gmail.com eller info@24hoursloan.online)
Anonym
Anonym
Behöver du finansieringshjälp för personliga eller affärsmässiga ändamål? Vi har för närvarande övertagande för småföretagslån, kommersiella lån, byggelån, fastighetsfinansiering, auto lån, personliga lån, eget kapitallån e.t.c kontakta oss idag via e-post: Elijahloanfirm@outlook.com

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link