Nordnetbloggen

Jag heter Fabian och har utvecklat sajten Shareville

Idén bakom Shareville

Jag vet inte om du har hört talas om Shareville, så låt mig börja med att berätta vad det är.

Idén bakom Shareville föddes när jag jobbade på SEB. Jag såg hur många kunder var fantastiskt duktiga på att investera sina pengar. Samtidigt såg jag hur många kunder inte alls hade kunskapen som krävdes för att fatta bra investeringsbeslut. Så tanken var enkel: tänk om man kan sammanföra de som verkligen kan få sina pengar att växa, med de som inte kan?

Jag trodde så mycket på den här idén att jag slutade mitt jobb och började satsa på att utveckla Shareville på heltid tillsammans med en kompanjon. Från början var Shareville enbart ett community där man hade möjlighet att bygga och följa varandras fiktiva portföljer.

På riktigt tillsammans med Nordnet

Nu har vi slagit oss samman med Nordnet, och det gör det möjligt för våra användare att ta del av varandras riktiga portföljer i realtid (innehav, utveckling och handel, inte hur mycket pengar de har förstås). Läs gärna Jan Dinkelspiels blogginlägg om när Shareville blev en del av Nordnet, sommaren 2013.

Vi är just nu inne i en beta-period, då ett begränsat antal användare testar nya Shareville och hjälper oss att finslipa de sista detaljerna. Vill du vara med och få direkt tillgång till tusentals duktiga Nordnetkunder i hela Norden? (som inte bara snackar utan faktiskt visar hur de får sina egna pengar att växa!)

Anmäl dig för att testa här: www.nordnet.se/smartare.

Det är dags för förändring i finansvärlden nu – häng med!

Fabian Grapengiesser,
VD och grundarna av Shareville

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

6
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Kan ni inte fixa så att man kan ha fiktiva portföljer igen också (gärna flera olika)? Det var själva charmen med Shareville, att man kunde leka med olika strategier, allt från konservativa till huvudlöst riskfyllda. Att kunna koppla sin riktiga portfölj till Shareville borde bara ha varit en kompletterande finess, inte ersätta de fiktiva portföljerna.
Anonym
Anonym

Hej Per, Det starkaste önskemålet från medlemmarna redan första dagen med gamla sajten var just att kunna se varandras riktiga depåer, det skapar en helt annan trovärdighet att se vad andra verkligen gör med sina pengar. Men visst det finns en poäng i fiktiva portföljer också, framför allt för att kunna leka med egna strategier. Just nu lyssnar vi mycket på vad våra befintliga Beta-användare tycker och utvecklar tjänsten efter det. I den feedback vi får förekommer knappt frågan om fiktiva portföljer alls så den ligger inte överst på agendan men lite längre fram är det fullt möjligt att vi… Läs mer »

Anonym
Anonym
Hej! No-brainer featuren för Shareville borde väl vara ”kopiera-knappen”. Där man kan kopiera någons portföljs innehavsfördelning. Och där man även kan ”prenumerera” på förändringar i innehavet. Har inte sett denna funktion, men jag kan ha missat den bara. Finns den? Om inte, när kommer den? Mvh
Anonym
Anonym

Hej, Håller helt med! Men vid närmare eftertanke är det inte helt självklart hur en ’kopiera’ funktion ska fungera. I princip bygger den på att finns obegränsad tillgång på det som efterfrågas, i det här fallet en knippe aktier. Obegränsad tillgång på aktier till ett och samma pris finns möjligen på de allra största bolagen men annars inte. Så för att skapa en ’kopiera’ funktion som fungerar på riktigt – och inte bara på det allra största bolagen – behöver man lösa en del frågor. Den ’kopiera’ funktion vi har nu bygger på att du handlar och tar beslut själv… Läs mer »

Anonym
Anonym

Hej, Tack för svar. Det är sant att en sådan funktion måste specas ganska ingående och att det inte är jätteenkelt p.g.a. kursrörelser, begränsad likviditet i en aktie etc. Och jag inser att ökad automatisering öppnar upp för extern kritik då skadeverkningarna kan bli stora för enskilda som använder en sådan funktion slarvigt. Men redan nu så kan ”slarviga” användare göra förödande beslut med riskabla värdepapper med hävstång t.ex. Jag uppskattar mycket den funktion ni har implementerat med notifieringar om ändringar i portföljer man följer. Men faktum är att när jag beskriver Shareville för mina aktieintresserade kompisar så slår diskussionen… Läs mer »

Anonym
Anonym
Hej! Det vore helt fantastiskt med ett öppet API eller bara lite dokumentation på det ni redan har.

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link