Nordnetbloggen

Jag stänger 2017 med glädje och ett visst mått av frustration

Med risk för att vara klyschig – 2017 blev händelsernas år för oss på Nordnet. Vi har avnoterats från börsen, fått ny VD och i mångt och mycket förnyade ambitioner och mål.

Vi har höjt tempot och startat en resa som ingen av oss vet var den kommer att sluta. Vi har faktiskt lanserat en ny produkt eller tjänst per månad under året som gått. Det är jag stolt över.

Robotrådgivningen är här för att stanna. Vår nya Robosave är en av de främsta på marknaden och vänder sig till alla de som inser att spara är smart, men välja komplicerat. Just digital rådgivning är något vi kommer satsa stort på under 2018.

Vi har breddat vårt bolån. Sveriges lägsta ränta blev en kioskvältare när den lanserades för Private Banking i fjol. Nu erbjuder vi förmånliga priser till fler och låter helt enkelt ditt samlade kapital avgöra vad du ska betala. Det är enkelt och transparent.

Nordnet Markets och courtagefri handel i börshandlade produkter invigdes vid en börsöppning på Nasdaq en morgon i maj.

Den nya Nordnetbloggen lanserades i augusti. Här samlar vi allt vi producerar inom sparande och investeringar. Syftet? Att du ska hitta vägledning och inspiration för att bli ännu bättre och mer motiverad när det kommer till sparande och placeringar.

Swish fyllde nyligen fem år och det var inte en dag för tidigt att som första bank lansera överföringar direkt till sparkontot, för att enkelt och snabbt kunna handla på vår plattform. Reaktionerna lät inte vänta på sig och idag använder tusentals kunder tjänsten.

Under sensommaren presenterade vi ett nytt samarbete inom artificiell intelligens – och om ett par månader kommer vi börja använda det rent praktiskt i vår verksamhet. Det ska bli spännande att se hur det tas emot.

Och så vår nya webb. Vi har lanserat sajten i ett basutförande och nya funktioner kommer varje vecka. Här är du och dina åsikter viktiga och vi uppmuntrar var och en av våra kunder att ta sig två minuter – logga in och tycka till.

Vi är digitala men samtidigt övertygade om att den lokala närvaron är viktig och värdefull i vissa sammanhang. Därför etablerade vi verksamhet i Malmö under oktober, med fokus på Private Banking och tjänstepension. Om du bor eller är verksam i södra Sverige – kom och träffa oss!

I oktober kunde vi också berätta om vårt samarbete med Tink. Inom kort kommer du att se ditt sparande och dina investeringar hos andra banker när du är inloggad på Nordnet. Tink står för mycket av det som jag älskar – enkelhet och transparens.

Samtidigt som vi springer på för att minska gapet till våra kunders förväntningar går det också trögt inom flera av mina hjärteområden.

Förslaget om utökad flytträtt är jättebra och helt rätt. Men det omfattar fortfarande inte pensionssparande  före 2007. Så alla svenskar som tillsammans har miljarder i äldre pensionslösningar kronor kan fortfarande inte ta sina pengar och dra, om de vill. Det tycker jag är omodernt.

2017 var också året då regeringen beslutade att återigen höja skatten på långsiktigt sparande inom ISK och kapitalförsäkring. Vår mission är att förenkla och förbättra för individerna. Då är det klart att man blir sur, när lagstiftaren snarare motarbetar alla som faktiskt tänker framåt och sparar pengar.

Så slutade då året med att Privata Affärer utsåg Nordnet till Årets Bank 2017 med motiveringen: ”Banken som gått i bräschen för att göra sparande enklare ökar tempot. Juryn gillar fler konkreta tjänster som kan förbättra våra läsares ekonomi” . Det bekräftar att vi tänker rätt när vi jobbar fram enkla, smarta och kostnadseffektiva lösningar. Och det ger mig ännu mer energi att fortsätta kampen mot en modern finansbransch där kunderna sätter agendan.

Stort tack för förtroendet. Vi ses nästa år!

/Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link