Nordnetbloggen

Mini-Future

Vad är Mini-Future?

Mini-Future är en investeringsprodukt som är kopplad mot en underliggande tillgång så som aktie, råvara, index eller valuta.

Mini-Future, Turbowarrant och Unlimited turbo är alla investeringsprodukter som har en inbyggd stop-loss. Det ger en skyddsnivå som garanterar att värdet på produkten aldrig kan bli negativt.

Hävstången i dessa investeringsprodukter innebär att värdet förändras snabbare än på den underliggande tillgången. Därför säger man att det innebär en högre risk.

Hur fungerar hävstången?

Hävstången i din Mini-Future är kontinuerlig, vilket innebär att den förändras utefter hur underliggande tillgång rör sig. När Mini-Futuren stiger i värde så ökar din insats i instrumentet och därmed minskar hävstången.

Finansieringsnivån.

Anger hur mycket som är lånade pengar i din investering. Ju högre desto mer hävstång ger det.
Finansieringskostnaden (räntan) för detta lån tas ut varje dag genom att finansieringsnivån justeras uppåt.

Vad är Mini-Lång och Mini-Kort?

Att köpa en Mini-Lång innebär att din Mini-Future ökar i pris när underliggande tillgång ökar i pris, det har samma innebörd som Bull.

Att köpa en Mini-Kort innebär att din Mini-Future ökar i pris när underliggande tillgång faller i pris, det har samma innebörd som Bear.

Tänk på när du handlar Mini-Future

  • Lösendag
    En Mini-Future har ingen bestämd lösendag eller slutdag. Du kan alltså äga den tills dess att den når sin inbyggda stop-loss nivå.
  • Riskbedömning
    Det är en emittent som har utfärdat Mini-Future:n. Håll koll på kreditvärdigheten hos den emittenten. Vid händelse av konkurs kan din investering bli värdelös.
  • Köpa & Sälja
    Det kan uppstå begränsning att köpa och sälja vid kraftiga kursrörelser eller om emittenten upplever tekniska problem. Ambitionen är givetvis att handeln skall fungera så ofta som möjligt.
Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link