Nordnetbloggen
Nordnet
Nordnet

Lär känna nya Infront Web Trader

I december får du lov att vinka hejdå till vår gamla handelsapplikation, Wintrade. Istället har vi ingått ett spännande samarbete med Infront och vi kan nu erbjuda den nya handelstjänsten Infront Web Trader.

Anledningen till detta skifte är framförallt att löptiden för Wintrade gått ut, men även för att vi vill kunna erbjuda våra mest aktiva kunder det bästa och senaste på marknaden. Infront är en ledande aktör inom handelstjänster, och därför är det naturligt att vi erbjuder denna tjänst genom dem.

Om du önskar att testa Infront Web Trader kan du göra detta helt gratis i 14 dagar. Mer om den nya handelstjänsten kan du läsa här.

Ständiga uppdateringar

Flera av våra kunder har redan testat den nya handelsplattformen, och vi har mottagit bra feedback. Baserat på detta har vi gjort uppdateringar, förbättrat den tekniska analysen och gjort det enklare att personifiera arbetsytor.

Feedback från våra kunder

Vi jobbar tätt med Infront för att förbättra handelsapplikationen, både för de som är helt nya och de som tidigare använt Wintrade. Du är varmt välkommen att inkomma med ytterligare feedback så att vi tillsammans med dig och Infront kan utveckla en modern och användarvänlig handelsplattform. Nedan följer de vanligaste frågorna och feedbacken vi fått om Infront Web Trader.

Jag gillar inte den svarta bakgrundsfärgen

I Infront Web Trader kan du välja din bakgrundsfärg. Den svarta bakgrundsfärgen är populär bland många aktiva investerare, men du kan enkelt ändra bakgrundsfärgen till ljus / vit. Detta görs uppe i högra hörnet av menyalternativet, där du väljer Inställningar. Här kan du också ändra språk och valuta.

Var finns mina egna kurslistor?

Du kan inte se dina egna kurslistor från Wintrade eller från Nordnets hemsida, men du kan enkelt skapa nya personliga kurslistor. Du kan antingen klicka på Mina listor längst ner på skärmen eller uppe i vänstra hörnet av menyalternativet, där du kan välja ”Mina listor” under Verktyg. Under Mina listor kan du skapa en helt ny kurslista och välj sedan de aktier och andra instrument som du vill följa i dina personliga kurslistor. Du hittar även dina egna kurslistor i sidofältet under Mina listor. Se e-learning Del 3 ”Så skapar du övervakningslistor”, så kan du snabbt skapa egna kurslistor i Infront Web Trader.

Kan jag inte skapa egna arbetsytor som jag har i Wintrade?

Jo, du kan också skapa egna arbetsytor i Infront Web Trader, men tyvärr inte riktigt detsamma som i Wintrade. I senaste versionen av Infront Web Trader förbättrades möjligheterna för att skapa nya arbetsytor. I första omgång kan du nu välja 4 olika modeller av kurslistor. På lite längre sikt får du även själv möjlighet för att välja vilka kolumner du vill se i kurslistorna. Vi rekommenderar dig att se e-learning, Del 2 ”Hur du bygger egna arbetsytor” för att du snabbt kan skapa egna arbetsytor.

Jag kan inte se orderdjupet?

Orderdjupet ingår inte i grundpaketet för Infront Web Trader, utan är en tilläggstjänst. Under testperioden kontaktar du Nordnet för att aktivera tilläggstjänster, men efter testperioden kan du aktivera tilläggstjänsterna längst upp till höger på menyalternativet, där du väljer Min profil och ”Subscriptions”. Observera att tilläggstjänster är betalningstjänster utöver baspaketet.

Jag kan inte se realtidskurser från Oslo Börs eller NGM/NDX?

Realtidskurser från Oslo Børs och från NGM/NDX är tilläggstjänster i Infront Web Trader, så det ingår inte i grundpaketet som det var i Wintrade. Infront kräver en distributionsavgift för att erbjuda kursinformation från NGM / NDX i plattformen. Under testperioden kontaktar du Nordnet för att aktivera tilläggstjänster, men efter testperioden kan du aktivera tilläggstjänster längst upp till höger på menyalternativet, där du väljer Min profil och ”Subscriptions”. Observera att tilläggstjänster är betalningstjänster utöver baspaketet.

Jag kan inte välja perioder i indikatorerna i de tekniska analysgraferna?

En av nyheterna i den senaste versionen var just att förbättra graferna så du nu kan välja perioder i indikatorerna.

Varför kan jag inte se mitt alias / namn på mina olika depåer i Infront Web Trader?

Detta var även en av nyheterna, så nu kan du se samma alias / namn i dina depåer i Infront Web Trader som du har namngivit dem på Nordnets hemsida.

Av andra nyheter kan nämnas att du nu har en topbar högst uppe som visar ditt depåvärde, köpkraft, utveckling idag, antal order och antal trades idag.

Av kommande nyheter kan nämnas att där fortsatt arbetes på att förbättra möjligheten för att göra dina egna arbetsytor med bland annat några nya fönster/widgets samt förbättrat orderbok samt avslutsticker, hur vi presenterar dina portföljvärden samt bättre sorteringsmöjligheter för certifikat under Nordnet Markets.

Om du har frågor om den nya handelsplattformen eller om du behöver hjälp för att komma igång, var god kontakta oss.

Med vänliga hälsningar,

Nordnet Kundservice

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

6 Kommentarer på "Lär känna nya Infront Web Trader"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Ted
Gäst
Ted

Wintrade är huvudanledningen till att jag använder NordNet. Jag tror inte det är rätt väg att gå att försämra om man vill öka aktiehandeln. Kombinerat med höjda courtage så börjar jag leta andra alternativ. Då funkar egentligen vilken bank eller mäklare som helst med lägst courtage. Jag har fått reda på att det saknas stöd för export till Excel av aktiekurser i Web tradern. Det är en huvudfunktion som jag använder dagligen. Utan den funktionen har jag ingen användning alls av programmet.

Mats Eskilson
Gäst
Mats Eskilson

En av de stora fördelarna med Nordnet var Wintrad. Wintrade var lätthanterlig, överskådlig, snabb och man kunde göra ”allt” samt få information på ett snabbt och enkelt överskådligt sätt. På grund av att Wintrade stängs ner håller jag på att gå över till Avanza för att se om det fungerar enklare.

Eide Stjernefeldt
Gäst
Eide Stjernefeldt

Var hittar man OMX-terminerna?

wpDiscuz

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link