Nordnetbloggen

Månadsrapport November

Det har blivit ett återkommande tema i mina inlägg att jag skriver här allt för sällan. Orsaken har i huvudsak varit tidsbrist och att jag haft lite av ett bortkopplat år under 2016, där jag inte fokuserat så mycket på varken börsen eller sparkvoter. Nu känner jag dock att jag har fått haft mitt lilla roliga, vilket har kostat en del. I skrivande stund ligger årsnetto på -108 000 kr, mycket eftersom jag jobbade 50% under en period i våras för att satsa på egna projekt. Ovärt ur aktiesynpunkt, men värt för andra bitar i livet.

Jag har tänkt att åtminstone börja köra månadsrapporter och kanske även skriva något enstaka inlägg då och då på något annat ämne. Här kommer i alla fall lite genomgång av november månad.

Aktieportföljerna

Jag har i skrivande stund två aktieportföljer.

Aggroportföljen:

En lite mer aggressiv som till större del utgörs av utlänska placeringar. Den ser ut som följande:

aggroportfolj_november

Jag började inför det Amerikanska valet att öka mina innehav i Semafo och Lundin Gold för att få lite hedge. Nu visade det sig vara ett dåligt val, men det har ändå hållit portföljen hyfsat balanserad.

aggroportfolj_utfall_november

Här ser vi att portföljen under November har gått ner 3.11% att jämföra med OMX30 som gått upp 2.4%. Jag sitter fortsatt still i mina spel och guld-aktier i denna portfölj.

Normala portföljen:

Min normala portfölj består oftast av svenska aktier och är en KF där jag också brukar teckna IPOs. I skrivande stund ser den ut såhär:

normalportfolj_november

Än så länge har inte så många innehav letat sig in. Jag har även lagt ett månadsköp med fonder som kommer att ligga och ticka. Utvecklingen under November för denna portfölj blev som följande:

normalaportfoljen_utfall_november

Enligt Nordnets portföljrapport så har denna portfölj gått upp 18,64% under November. Jag antar att det är en siffra i förhållande till storleken på innehaven 1a November, då kapitalförsäkringens totala värde absolut inte har ökat med 18,64% 🙂

Min Networth

Jag har även beslutat att jag tänkt redovisa min networth trots att jag numer inte är anonym och finns att följa på twitter. Eftersom jag redovisar min networth t.ex. i form av likvida medel på banken så framgår inte löneintäkter. Jag har även funderat på om jag ska redovisa intäkter också, vilket jag skulle kunna göra då mina intäkter inte bara kommer från mitt vanliga arbete utan också sidointäkter från egna projekt. Vad tycker ni?

networth_november

Jag har valt att värdera bostaden till införskaffningsvärde så länge inget drastiskt sker på marknaden. Jag hade en mäklare över efter att ha bott i bostaden i ca 1.5 år som satte en värdering på 1 650 000 kr. Eftersom jag inte trackat networth på ett bra tag blir November första månaden. Från och med nästa månad har jag tänkt att ha med föregående månad också så att man kan se hur det har förändrat sig från månad till månad. Ge gärna förslag på förändringar!

På återseende!
/Hobbyekonomen

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

3
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym

Savelend är ganska nya, de startade för två (2!!) månader sen. (Det var då de fick tillstånd…) Så det kan vara lite riskabelt att lägga så stor del av ditt kapital hos det bolaget. Det kan gå bra, men risken är nog inte noll. Sen utgör din bostad en väldigt stor del av ditt hela kapital – bostaden är där du bor, du tjänar i normalfall inte på att bo, det är en utgift och en kostnad. Nödvändig, men inte en investering per se. Kvar blir strax under 400 000 kr som är satta i arbete = ungefär en normal… Läs mer »

Anonym
Anonym

Hej Uffe, Tack för din kommentar. Jag har bra koll på Savelend och har följt deras process för att få licensen sedan dag 1. Finansinspektionen tog god tid på sig innan de besvarade ansökan och återkom då med petitesser som skulle fixas. Nu mer har de sin licens. Visst är det så att det är en större risk än räntekonto och dylikt. Risken speglar ju oftast räntan, tyvärr. Men jag har valt att ha min större ”cashbuffert” i Savelend (utöver nödbufferten på SEB) eftersom lånen står mellan mig och låntagarna och finns kvar även om Savelend skulle gå i konkurs,… Läs mer »

Anonym
Anonym
🙂 OK!

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link