Nordnetbloggen

Miley tjänar miljoner på sitt twerkande

Det har varit mycket snack och uppmärksamhet kring Miley Cyrus och hennes skandalösa beteende på senaste tiden. Här får du läsa om vem hon är och hur mycket hon tjänat på sina upptåg.

Miley växte upp i en 5-barns familj i Tennesse, med en country singer till far. En riktig glad södertjej med födelsenamnet Destiny Hope Cyrus och med smeknamnet Smiley Miley. Vid 8 års ålder drogs hon bort från södern till Toronto, Kanada där hennes pappa fick en tv-roll. Det gjorde henne sugen på att själv bli skådis och fick en roll i samma TV-serie som hennes pappa, Doc, där dem spelade tillsammans. Detta skedde 2001 och 4 år senare skulle hon få den stora rollen som förändrade hennes liv. År 2005 fick hon huvudrollen i Disney serien Hannah Montana, som handlar om en tonåring som balanserar ett hemligt dubbelliv som pop stjärna och vanlig tonårstjej. Även i denna serie spelade hon tillsammans med sin far. Rollen i Hanna Montana ledde till tre nya filmroller, en i The Last song 2010, en i LOL 2012 och ytterligare en i So Undercover 2012. Hon spelade även i Hanna Montana the Movie och deltog i ett flertal småroller i andra TV-serier, främst inom Disney Channel. Hon har även gett ut 3 album

De senaste skandalerna

– Under MTV Video Music Awards i Amsterdam passade hon på att tända en marijuana cigarett och puffade på den på scen.

– I musikvideon ”We Can’t Stop” twerkar hon och skakar sin rumpa mot allt hon tycks hitta i sin närhet, se klipp: http://www.youtube.com/watch?v=LrUvu1mlWco

– Hon twerkar, dansar vulgärt och räcker ut tungan på MTV Video Music Awards vilket chockerar många, kolla in detta nyhetsklipp http://www.youtube.com/watch?v=3hr4jD_DXe8.

– I hennes musikvideo Wrecking Ball svingar hon naken på en rivningskula och beteer sig provocerande, se klipp: http://www.youtube.com/watch?v=My2FRPA3Gf8

– I flera tidningsartiklar syns rubriker som ”Mileys vilda natt med sex och droger” och ”mileys penisformade tårta”.

Hur väl har hon lyckats?

– Hon är bland de top 3 rikaste stjänrskotten i Hollywood och är värd 150 miljoner dollar.

– 2011 blev hon utsedd den rikaste tonåringen i Hollywood och plats nr. 20 top richest females of all time

– Hennes musikvideo Wrecking Ball slog rekord för antal visningar under 24 timmar och nådde upp till 100 miljoner visningar på 37 dagar. Den har totalt visats 19,3 miljoner gånger.

– Hennes första hus köpte hon för 25 miljoner kronor

Välgörenhet

– Hon har gjort bidrag till 39 olika välgörenhetsorganisationer

– 2008 gjorde hon en konsert med Jonas Brothers och en dollar på varje biljett donerades till biomedicinsk forskning

Däremot har hon inte profilierat sig som en kändis som lägger mycket energi på välgörenhet.

Sammanfattningsvis

Miley fastnade bakom Disney Channels varumärke och blev ”typecast” som disneytjejen. Det finns många åsikter och teorier kring varför hon betett sig så skandalöst. Ur ett ekonomiskt perspektiv har hennes skandalösa beteende varit klockrent, ingen annan har under 2013 fått så mycket uppmärksamhet och pengaflöde på så kort tid som Miley tack vare hennes upptåg. Jobbar hon trots allt inte i en bransch där hela ens karriär bygger på mängden uppmärksamhet man får? Så vi tycker i motsats till många att Miley´s haters att hon ur det perspektivet inte är ”dum i huvet”, ”Hora” och smuts. Är man med i leken får man leken tåla och att vara med i Holywood innebär att vara skandalös för att få ljus på sig själv. Miley spelade sina kort rätt, 2013 blev hon kändare än någonsin förr och tjänade otroliga summor. Vad kan vi lära oss? Det handlar inte om hur folk uppfattar dig, det handlar om hur du analyserar din bransch och vad som slår igenom till slut. Moral kan visserligen diskuteras, men nu talar vi från ett ekonomiskt perspektiv. Att hon klär av sig naken i musikvideos, röker en joint på scen eller sticker ut tungan på varje bild, har visat sig göra under för hennes karriär.

/Selma och Sonja

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

7
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Vad tycker Ni om aktier ”TWETTER”
Anonym
Anonym
Hej Eva Trouin! Je vous souhaite BONNE CHANCE dans la Direction de Nordnet ! ! ! ! Mohamed:un petit client chez Nordnet et qui aime Nordnet. Je vous souhaite aussi une Bonne Nouvelle Année ainsi que tout le Personnel de Nordnet./.
Anonym
Anonym
Klockren analys. Även jag tycker Miley har spelat sina kort rätt. Så vass analys asså. Det här har verkligen inspirerat mig. Kanske borde jag bli mer som Miley. Skall analysera vidare. Hej hopp. Och till alla haters vill jag bara säga- Miley Rulez!
Anonym
Anonym
Om hon redan 2011 var den rikaste tonåringen i Hollywood, är det väl knappast enbart det senaste årets övningar som har gjort henne ekonomiskt framgångsrik. Om ni ska dra poänger ur hur en mer ’skandalös’ framtoning ger mer ekonomisk framgång än att fortsätta med den image hon redan hade (och som tydligen gjort henne mycket rik), måste ni se på hennes karriär före och efter brytpunkten. Man kan t.ex. tänka att hon fått många nya fans som ser henne på youtube, men samtidigt tappat sina gamla som betalade för skivor och biobiljetter etc.
Anonym
Anonym
Det är verkligen aftonbladet.se varning på detta blogginlägg. Tror inte att många av Nordnetskunder vill se knarkande och nakenspringande framför kamera som ett spartips. Vi är nog inte många kunder som är så kända att vi kan klara av denna bedrift utan att hamna på anstalt. Kom igen – lite mer seriösa inlägg.
Anonym
Anonym
Tråkigt att få sina inlägg raderade, istället för att få dem bemötta.
Anonym
Anonym
Roligt att ni båda unga kvinnor bloggar här, och om ämnen som kanske inte alla herrar ..i vare sig kostym eller t-shirt skulle välja. Fundera vidare på vad ni vill med bloggen. Vill ni hylla alla som tjänar stora pengar, oavsett på vad? Man kan berätta om fenomen på olika sätt … ibland också ställa sig mer neutral. Slipa på språket lite. Nu använder ni engelsk grammatik på svenska fraser upprepade ggr, samt klumpiga direktöversättningar istället för korrekt och levande idiomatisk svenska. Skriv t.ex. inte hennes eller hans när det ska stå sitt/sina … osv. Lycka till framöver!

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link