Nordnetbloggen
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Så här blir du miljonär

Våga leka med tanken på att vara miljonär. För saken är den att möjligheten att bli miljonär är inte så långt bort som du tror. I detta klipp kollar vi på hur snabbt det går att bli miljonär om du är medelinkomsttagare!

Så här blir du miljonär!

Det kan för många kännas avlägset att ens våga drömma om en miljon i sparkapital. För andra så är det största målet med din privatekonomi just nu – att nå denna lite smått heliga gräns.

Lyckligtvis är det inte så svårt som det för många låter, utan med enkla steg och ett kontinuerligt månadssparande kan du vara där inom en snar framtid. I klippet går jag igenom disponibel inkomst, sparkvot, varför börsen är en bra plats för att spara pengar och andra tips på hur du kan nå miljonen.

Jag får ofta frågan hur mycket man ska spara av sin lön, vilket i sig är en rimlig fråga. Svaret är inte helt enkelt, det beror ju alltid på ens situation och ekonomi hur mycket man kan spara.
Men 10% av ens disponibla inkomst är nästan magiskt bra svar för många, inte för stort för att påverka din levnadsstandard negativt, samtidigt är det tillräckligt mycket för att nå den efterlängtade miljonen som vi ser ovan! Efter 19 år av denna strategi så hade du åtnjutit miljonen.

Miljonen 2.0 – snabbare 

För den riktigt modige så finns det ju uppenbarligen en del åtgärder om man vill nå målet snabbare:

  1. Skaffa högre inkomst än medianinkomsten. Det är enklare än vad du tror, medianen visar ju mittersta värdet av alla arbetsförda svenskar, men lite högre ambitioner går det göra mycket.
  2. Spara mer än 10% av disponibel inkomst, ju mer ju snabbare når du målet. Med det sagt är kanske inte 80% sparkvot rimlig, men om du höjer till 15%? Eller till 20%, är kanske inte en omöjlighet?
  3. Skaffa en vassare aktiestrategi, nu har jag tagit börsen som helhet vilket du kan återspegla med en indexfond. Ett alternativ jag kollat på tidigare är investmentbolag som historiskt har slagit börsen som helhet.

Till sist önskar jag dig stort lycka till med dina sparmål! 
Dela gärna vad just du har för sparmål? Har du några ytterligare tips för att nå dit?

/Alexander Gustafsson

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

avatar

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link