Nordnetbloggen

Min agenda – mot Transparent Banking

I andra delen av transparensbloggen berättar vår Sverigechef Eva Trouin om hur vi arbetar med transparens i Nordnet Sverige. 

Transparens är en del av vår företagskultur. Det är egentligen inget nytt. Det är något vi arbetat med i flera år. Nordnet grundades med idén om att flytta kontrollen från banken till kunden. Det driver oss i allt vi gör. Varje dag. Nu är det också en del av våra reklambudskap. Vi har börjat prata om ”Transparent banking”.  Men vad innebär det egentligen att vara en transparent bank? Vi tycker att det handlar om tydlighet, öppenhet och insyn.

Kunskap och inspiration för bättre avkastning  

Vårt uppdrag på Nordnet är att med transparens som utgångspunkt ge dig som kund kunskap och inspiration. Kunskap och inspiration för att kunna fatta självständiga beslut och för att få en bra avkastning på dina pengar. Ett sparande är så mycket mer än kronor och ören. Det är en portfölj fylld med drömmar och trygghet. Vårt ansvar är att du ska ha förutsättningarna för att få dina pengar att växa.

Några exempel på initiativ där transparens har varit utgångspunkten i vårt arbete är Shareville, #sparpodden och Superfonden Sverige. En annan grundläggande värdering för oss är att vi aldrig tar ut några dolda avgifter. Du ska alltid veta vad du betalar för. Och det ska vara konkurrenskraftiga priser.

På min agenda just nu – prissättningen

På min agenda mot en ännu mer transparent bank är just nu priser. Vad ska du som kund betala för att göra en aktieaffär? I en undersökning* vi gjort nyligen visade det sig att 95 % tycker att det är viktigt att ens bank är transparent. Ändå är det så många som en tredjedel som anser att den bank man har inte är transparent. Samma undersökning visade också att det viktigaste för att vara transparent är att ha en tydlig prislista där man som kund vet vad man betalar för. Detta behöver vi på Nordnet bli bättre på. En annan sak som står högt upp på min agenda just nu är nya mobilappar. För att sparande ska vara enkelt, är det viktigt att det är tillgängligt och därför är vi i behov av att lansera nya versioner av våra appar.

Vad tycker du att vi ska arbeta med för att bli ännu mer transparenta?

Hälsningar
Eva Trouin
Sverigechef Nordnet

*Undersökningen är gjord av CINT och baseras på 1 045 respondenter mellan 15-70 år under 10-16 november 2014.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

13
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Ja en uppgradering av appen vore bra! Jag ser gärna en sänkning av courtaget om man köper få aktier, som er konkurrent har gjort nyligen.
Anonym
Anonym
Hej Markus, tack för att du feedbackar oss! Ta gärna del av mitt svar till Gustav ovan för tydliggörande kring App och prislista och ha en riktigt trevlig helg. Hälsningar, Faraz
Anonym
Anonym
Håller med Markus. En bättre app och sänkning av courtage för småaffärer. Gällande appen ser jag hellre att det blir en anpassad version än en begränsad version. Givetvis med en koppling till shareville och bloggen.
Anonym
Anonym
Hej Peter, tack för att du tar dig tid att ge oss feedback. Nya appar är på gång som jag skrev till Gustav ovan. Vad gäller Shareville så ligger det i planen att lansera en separat App för den tjänsten – dock först efter att vi lanserat nya Nordnet-appen. Ha en riktigt trevlig helg! /Faraz
Anonym
Anonym
Hej Jag har ett konto hos er och en konkurrent till er som börjar på A. Jag bytte till dom från er p.g.a gratisfonden de haft ett tag (var i princip enda skillnaden jag såg då). Sedan tog ni tillbaka bollen tycker jag med de fyra gratisfonder ni lanserade för norden. Nyligen tog A tillbaka bollen igen med courtage på 1 kr upp till aktieköp på 400kr och detta väger över ganska starkt just nu känner jag. Att kunna månadsspara små poster aktier i min tjänstepension t.ex är ett stort plus.
Anonym
Anonym
Hej Johan, härligt att höra att du gillar våra fyra Superfonder. Nu får vi då se till att även skapa priser som gör att du är nöjd även framgent. Jag återkopplar dina synpunkter till vår Sverigechef. Tack för du tar dig tid och ger oss feedback. Hälsningar, Faraz
Anonym
Anonym
Tack för en otroligt bra och modern banktjänst! Fortsätt med sparpodd & blogg för de är jättebra enkla kommuniceringskanaler för mig som kund. Günter är oersättlig, bättre frontfigur för man leta efter. Sänkning av courtage för få aktieaffärer samt utveckla mobilapp är att föredra. Ni är bra för min privatekonomi, tack!
Anonym
Anonym

Hej Gustav, stort tack för din feedback. Verkligen jättekul att du känner att såväl sparpodd som blogg hjälper dig i ditt sparande. Nya mobilappar är under utveckling och du kan faktiskt läsa ett inlägg om arbetet med apparna på följande länk: https://nordnetblog.wpengine.com/developing-new-nordnet-mobile-apps/01/09/2014/ Jag kan inte lova något när det kommer till sänkning av courtage – men jag ska se till att vår Sverigechef får ta del av din feedback. Vi ser ständigt över vår prislista i syfte att kunna erbjuda en konkurrenskraftig tjänst. Fortsätt att höra av dig till oss med frågor och synpunkter – du når oss här, på… Läs mer »

Anonym
Anonym

Så fint Sverigechefen har skrivit om att portföljer ger drömmar och trygghet. Dock undrar jag om privatekonomi ingår i Nordnets affärsområde. Sparekonomen vill att vi inte betalar så mycket i avgifter till bankerna, Angelica Alm pratar om att spara på kaffe och Hobbyekonomen har sin budget. Är detta bara deras egna intressen eller ska sparande i vardagen bli en seriös del av Nordnet? Är Nordnets fokus att ge kunderna möjlighet att få avkastning på börsportföljerna eller ska Nordnet även bli en seriös sajt om att spara på mat och dryck, kläder, sport, transport osv? Ett skäl till att jag inte… Läs mer »

Anonym
Anonym

Hej Lars, Tack för din kommentar! Vårt fokus är att skapa förutsättningar för dig så att du får så bra avkastning som möjligt för dina sparpengar. Där vår senaste lansering är Shareville och innan dess våra Superfonder. Vad gäller bloggare har du rätt i att vi har olika bloggare, med olika inriktningar eftersom vi sett en efterfrågan på detta. Vill du läsa bloggare som ”enbart” skriver om aktier/börsen etc. skulle jag rekommendera till exempel Johan Thorén som är förvaltningschef på Strand, Jonas Cho Walsgård som analytiker på Investtech och Thorleif Jackson som Nordnets danske expert som även bloggar på den… Läs mer »

Anonym
Anonym
Hej Eva, Tack för ditt svar. Nej, jag har inte förslag på nya bloggare. Nordnet är synliga med sina event och jag vet att det finns aktiebloggare också.
Anonym
Anonym
Hej! (OT!) Varför får man bara upp europeiska jämförelseindex när jag vill jämföra ett amerikanskt värdepapper? Känns ologiskt då det borde vara S&P eller Dow. I övrigt gillar jag eran nya genomskinliga vission. 🙂
Anonym
Anonym
Hej Mats, håller med dig. Det är lite konstigt. Jag har kontaktat produktägare som kommer göra ändring ifall hen håller med oss om att det är konstigt. Tack för att du tagit dig tid att feedbacka. Och kul att gillar den nya visionen 🙂 //Faraz

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link