Nordnetbloggen
Joakim Bornold
Sparekonom Nordnet

#Sparpodden 118 – Nischade fonder och gubbgnäll

 

#Sparpodden Avsnitt 118. I veckans podd pratar vi som vanligt om veckan som gått med rapporter, bergodalbana på börsen och Wolf som fick gå.

Sen har vi tittat lite på fonder och framför allt nischade fonder. Fondutbudet är gigantiskt och vi kan konstatera att det finns en fond för alla.

Jag avslutar lite gnälligt om att bolagen tenderar att dra ner på informationsgivning, något som drabbar oss privatsparare.

Självklart kör vi lite lyssnarfrågor också!

Lyssnarfrågor                        

Bra frågor bla Hur fungerar schablonmetoden? Vilka får ställa frågor när bolagen har telefonkonferens? Kan ni berätta lite om för- och nackdelar inom strukturerade produkter? Samt hur funkar glidande medelvärde?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

 

 

 

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

8 Kommentarer på "#Sparpodden 118 – Nischade fonder och gubbgnäll"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Amaronemannen
Gäst
Amaronemannen

Joakim, du använder ordet stökigt väldigt ofta. Du kan väl försöka att variera dig.

Jan
Gäst
Jan

Instämmer!

Tobbe
Gäst
Tobbe
Känns som ni blandar ihop begreppen lite gällande IPS/Pensionsförsäkringen? Man behöver inte vara hög inkomsttagare för att ha en (och en majoritet av svenskar betalar väl ändå inte statlig inkomstskatt?). Själv sparade jag maxbeloppet (1000kr/mån, avdragsgillt) i tre år och ligger då trots allt under de 44k som man får lösa ut. Jocke säger att det är viktigt med avgiften: ”Låg avgift, jag tror de flesta har det…”. Nja jag vet inte det. Jag har Nordea (deras förslag, innan jag var speciellt intresserad av sparande): Priser: Premieavgift: 1 procent av insättningsbeloppet. Kapitalavgift: 0,75 procent av kapitalet. Flyttavgift: 890 kronor +… Läs mer »
Charles
Gäst
Charles

En annorlunda domedagsfråga: Vad händer med mina aktier om banken där jag har mina innehav går under med anledning av militärt angrepp eller motsvarande (se Ukraina som exempel). Finns jag registrerad i respektive bolags aktiebok, eller skulle de försvinna helt?

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link