Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 27 april

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Det finns flera motstånd strax över dagens nivå vilket indikerar att rädslan för kursfall här är påtaglig och det kan begränsa uppsidan.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Investtechs Hausseindex indikerar att det är övervikt av optimister bland kortsiktiga investerare, medan det råder jämvikt av optimister och pessimister bland långsiktiga investerare.

Investtechs statistik över säsongsvariationer på Stockholmsbörsen de senaste tio åren visar att indexet avslutat april med en uppgång, som sedan följts av en period med negativ kursutveckling. Genomsnittsutvecklingen fram till slutet av juni motsvarar en genomsnittlig nedgång på cirka fem procent.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Norden topp 10 – vecka 17

Veckans Norden topp 10 består av två svenska, tre norska, tre danska och två finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Neste Corporation(NESTE.HEX) – 26 apr 2018. Senaste slutkurs: 62.9 (9.06)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Neste Corporation och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 60.60 euro. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 60.60 euro vid reaktioner tillbaka. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Storebrand ASA(STB.OL) – 26 apr 2018. Senaste slutkurs: 69.3 (1.1)
Storebrand ASA ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 67.85. Ger signal om vidare uppgång till 77.51 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 67.70 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 67.70 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Storebrand ASA. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Kesko Oyj B(KESKOB.HEX) – 26 apr 2018. Senaste slutkurs: 47.56 (3.42)
Kesko Oyj B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 43.43. Ger signal om vidare uppgång till 47.86 eller mer. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 47.30 euro. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Alfa Laval(ALFA.ST) – 26 apr 2018. Senaste slutkurs: 216.5 (1.1)
Alfa Laval ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 206. Ger signal om vidare uppgång till 228 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 208 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 208 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Spectrum(SPU.OL) – 26 apr 2018. Senaste slutkurs: 49.9 (2.4)
Spectrum visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 47.60 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 47.60 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Millicom International Cellular(MICSDB.ST) – 26 apr 2018. Senaste slutkurs: 583 (0)
Millicom International Cellular visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har tagit ut målkursen vid 583 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 573 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 573 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 26 apr 2018. Senaste slutkurs: 411.1 (21.1)
Orsted A/S visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 367. Målkursen vid 406 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid cirka 378 kroner. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Schibsted ser. B(SCHB.OL) – 27 apr 2018. Senaste slutkurs: 212.5 (1)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Schibsted ser. B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Gav köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 207. Ger signal om vidare uppgång till 223 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 206 kroner och motstånd vid cirka 241 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  SimCorp(SIM.CO) – 26 apr 2018. Senaste slutkurs: 443.2 (10)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i SimCorp och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 379. Målkursen vid 424 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 439 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 439 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  DFDS(DFDS.CO) – 26 apr 2018. Senaste slutkurs: 378.6 (-0.4)
DFDS har brutit den fallande trendkanalen på medellång sikt, vilket i första skedet indikerar en svagare nedgångstakt. Gav köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 365. Ger signal om vidare uppgång till 411 eller mer. Aktien testar stödet vid cirka 376 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för DFDS. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link