Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 11 maj

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

RSI har passerat 70 vilket indikerar att kortsiktigt momentum är positivt. Kursen ligger emellertid strax under flera indikerat starka motstånd. Här har kursen vänt tidigare och motstånden kan fortsätta att begränsa uppsidan.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Investtechs Hausseindex indikerar att det är övervikt av optimister bland kortsiktiga investerare, och att det är jämvikt av optimister och pessimister bland långsiktiga investerare.

Investtechs statistik över säsongsvariationer på Stockholmsbörsen de senaste tio åren visar att indexet avslutat april med en uppgång, som sedan följts av en period med negativ kursutveckling. Genomsnittsutvecklingen fram till slutet av juni motsvarar en nedgång på cirka fem procent.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Norden topp 10 – vecka 19

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, tre norska, två danska och inga finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  ÅF(AFB.ST) – 9 maj 2018. Senaste slutkurs: 191.9 (1.6)
ÅF ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 188. Ger signal om vidare uppgång till 207 eller mer. Har brutit motstånden vid 191 kronor i en rektangelformation, och fortsatt uppgång signaleras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 190 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 190 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Tryg(TRYG.CO) – 9 maj 2018. Senaste slutkurs: 146.5 (0.2)
Tryg ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 145. Ger signal om vidare uppgång till 152 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 145 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Trelleborg AB(TRELB.ST) – 9 maj 2018. Senaste slutkurs: 212.1 (-0.4)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Trelleborg AB och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 210. Ger signal om vidare uppgång till 222 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 207 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  DNB ASA(DNB.OL) – 9 maj 2018. Senaste slutkurs: 155.75 (1.55)
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Har också brutit genom taket vid 155 kroner i en rektangelformation. Etablerat genombrott signalerar om en fortsatt uppgång till 172 kroner eller mer. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 155 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  SSAB B(SSABB.ST) – 9 maj 2018. Senaste slutkurs: 41.22 (0.26)
SSAB B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 39.74. Ger signal om vidare uppgång till 44.63 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 40.00 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 40.00 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Storebrand ASA(STB.OL) – 9 maj 2018. Senaste slutkurs: 68.42 (-0.38)
Storebrand ASA ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 67.85. Ger signal om vidare uppgång till 77.51 eller mer. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 67.70 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Storebrand ASA. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  African Petroleum Corporation Limited(APCL.OL) – 9 maj 2018. Senaste slutkurs: 1.58 (-0.23)
African Petroleum Corporation Limited har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen på medellång sikt, och signalerar med det en starkare stigningstakt. Den positiva utvecklingen öppnar emellertid för kortsiktiga korrektioner tillbaka från dagens nivå. Aktien testar stödet vid cirka 1.53 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Vestas Wind Systems(VWS.CO) – 9 maj 2018. Senaste slutkurs: 440.1 (5.3)
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 401 och motståndet på 452. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 434 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 434 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  MTG B(MTGB.ST) – 9 maj 2018. Senaste slutkurs: 357 (2.4)
MTG B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har tagit ut målkursen vid 363 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 356 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Nobina AB(NOBINA.ST) – 9 maj 2018. Senaste slutkurs: 61.2 (-0.45)
Nobina AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 61.00 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link