Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 1 juni

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Kursen har ännu en gång fallit från topparna strax under 600 punkter vilket indikerar att många investerare fortsatt anser att aktierna generellt är dyra på dessa nivåer. Torsdagens nedgång skedde på hög volym vilket indikerar att osäkerheten tilltar. Det ökar risken för ytterligare nedgång.

Investtechs Hausseindex indikerar att det råder jämvikt av optimister och pessimister på marknaden.

Investtechs statistik på säsongsvariationer visar att Stockholmsbörsen befinner sig i en svag period, som varar fram till slutet av juni.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 22

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, tre norska, tre danska och inga finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Polarcus Ltd(PLCS.OL) – 31 maj 2018. Senaste slutkurs: 2.27 (0.09)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Polarcus Ltd och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 1.60. Målkursen vid 2.18 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 2.00 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Polarcus Ltd. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Tryg(TRYG.CO) – 31 maj 2018. Senaste slutkurs: 146.7 (0.2)
Tryg ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 145. Ger signal om vidare uppgång till 152 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 145 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 31 maj 2018. Senaste slutkurs: 381.5 (-1.6)
Orsted A/S ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har tagit ut målkursen vid 406 efter brott på en omvänd huvudskuldra-formation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien testar stödet vid cirka 380 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 380 kroner utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Scatec Solar ASA(SSO.OL) – 31 maj 2018. Senaste slutkurs: 60.3 (3.6)
Scatec Solar ASA har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt. Det signalerar en starkare stigningstakt. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 52.89. Ger signal om vidare uppgång till 64.48 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 44.40 kroner. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Castellum(CAST.ST) – 31 maj 2018. Senaste slutkurs: 141.6 (0.65)
Castellum ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har tagit ut målkursen vid 144 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien närmar sig stödet vid cirka 139 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  ÅF(AFB.ST) – 31 maj 2018. Senaste slutkurs: 205.6 (6.4)
ÅF har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt. Det signalerar en starkare stigningstakt. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 192. Ger signal om vidare uppgång till 217 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 190 kronor. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Catena Media PLC(CTM.ST) – 31 maj 2018. Senaste slutkurs: 139 (-0.5)
Catena Media PLC visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien testar stödet vid cirka 137 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Kværner(KVAER.OL) – 31 maj 2018. Senaste slutkurs: 17.96 (0.16)
Kværner ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien testar stödet vid cirka 17.60 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 17.60 kroner utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Stora Enso R(STER.ST) – 31 maj 2018. Senaste slutkurs: 179.6 (2.6)
Stora Enso R ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 177 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Positiv volymbalans indikerar att köparna är aggressiva medan säljarna är passiva, och förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Chr. Hansen Holding(CHR.CO) – 31 maj 2018. Senaste slutkurs: 611.4 (2.6)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Chr. Hansen Holding och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 594 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 594 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymen har tidigare varit låg runt kurstoppar och hög runt kursbottnar. Det försvagar den stigande trenden och kan vara en signal om ett kommande trendbrott. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Chr. Hansen Holding. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link