Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 8 juni

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Investtechs Hausseindex och RSI-värde kring 50 indikerar att det råder jämvikt av optimister och pessimister på marknaden.

Börsen har gått in i sin svagaste månad, sett till genomsnittsutvecklingen senaste tio åren. Tillsammans med generell osäkerhet på börsen kan det vara en god idé för mindre riskbenägna investerare att dra ned portföljrisken inför sommaren. För den mer riskvillige kan det öppnas upp för köplägen i slutet av månaden då juli istället varit en av börsens starkaste månader.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 23

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, fyra norska, två danska och inga finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Tryg(TRYG.CO) – 7 jun 2018. Senaste slutkurs: 148.7 (0.8)
Tryg ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 145. Ger signal om vidare uppgång till 152 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 146 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 146 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 7 jun 2018. Senaste slutkurs: 380.8 (3.8)
Orsted A/S ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har tagit ut målkursen vid 406 efter brott på en omvänd huvudskuldra-formation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien testar stödet vid cirka 380 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Scatec Solar ASA(SSO.OL) – 7 jun 2018. Senaste slutkurs: 61.6 (1.6)
Scatec Solar ASA har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen på medellång sikt, och signalerar med det en starkare stigningstakt. Den positiva utvecklingen öppnar emellertid för kortsiktiga korrektioner tillbaka från dagens nivå. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 52.89. Ger signal om vidare uppgång till 64.48 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 44.00 kroner. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Scatec Solar ASA. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Stora Enso R(STER.ST) – 7 jun 2018. Senaste slutkurs: 183.6 (0.9)
Stora Enso R ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 176 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Seadrill(SDRL.OL) – 7 jun 2018. Senaste slutkurs: 3.74 (0.06)
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Aktien testar stödet vid cirka 3.70 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbrottet. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Bravida Holding AB(BRAV.ST) – 7 jun 2018. Senaste slutkurs: 73.5 (-0.15)
Bravida Holding AB har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 59.02. Målkursen vid 68.04 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid cirka 56.60 kronor. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  ÅF(AFB.ST) – 7 jun 2018. Senaste slutkurs: 204.2 (0)
ÅF ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 192. Ger signal om vidare uppgång till 223 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 190 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Norwegian Finans Holding ASA(NOFI.OL) – 7 jun 2018. Senaste slutkurs: 90.05 (0.55)
Norwegian Finans Holding ASA visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en omvänd huvudskuldra-formation. Etablerad notering över 93.15 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien har stöd vid cirka 86.30 kroner och motstånd vid cirka 98.00 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Polarcus Ltd(PLCS.OL) – 7 jun 2018. Senaste slutkurs: 2.63 (0.04)
Polarcus Ltd ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 1.60. Målkursen vid 2.18 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid cirka 2.00 kroner och motstånd vid cirka 3.30 kroner. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Dustin Group AB(DUST.ST) – 7 jun 2018. Senaste slutkurs: 83.4 (0)
Dustin Group AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har gett en köpsignal från ett glidande medelvärde, och signalerar därmed fortsatt uppgång. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 83.00 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link