Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 6 juli

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns i närheten av de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Trendbilden tillsammans med säsongsvariationer för index senaste tio åren indikerar att osäkerheten och volatiliteten kan fortsätta under en tid framöver och att det kan vara en god idé att hålla ned portföljrisken.

Kursen har brutit stödet vid 570 vilket är en negativ signal. Det är emellertid först vid en slutkurs under stödet vid 546 punkter som indikationer om ett mer ihållande skifte ges.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 27

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, två norska, två danska och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  DOF ASA(DOF.OL) – 5 jul 2018. Senaste slutkurs: 7.94 (0)
DOF ASA har brutit den stigande trendkanalen på medellång sikt, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en dubbelbotten-formation. Etablerad notering över 8.21 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien testar stödet vid cirka 7.80 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 7.80 kroner utlöser en säljsignal. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det försvagar trendbrottet. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om en fallande trend också för kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  ÅF(AFB.ST) – 5 jul 2018. Senaste slutkurs: 193.2 (1.3)
ÅF visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 192, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien närmar sig stödet vid cirka 190 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans indikerar att köparna är aggressiva medan säljarna är passiva, och förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Dustin Group AB(DUST.ST) – 5 jul 2018. Senaste slutkurs: 84.4 (0)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Dustin Group AB och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 83.00 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 83.00 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Resurs Holding AB(RESURS.ST) – 5 jul 2018. Senaste slutkurs: 57.1 (0.85)
Resurs Holding AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har gett en köpsignal från ett glidande medelvärde, och signalerar därmed fortsatt uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 56.40 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Balder B(BALDB.ST) – 5 jul 2018. Senaste slutkurs: 239.2 (0.8)
Balder B har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 236. Ger signal om vidare uppgång till 244 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 213 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det försvagar trendbrottet. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 5 jul 2018. Senaste slutkurs: 400 (6)
Orsted A/S ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har tagit ut målkursen vid 406 efter brott på en omvänd huvudskuldra-formation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien ligger mellan stödet vid cirka 380 kroner och motståndet vid cirka 415 kroner och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Tele2 B(TEL2B.ST) – 5 jul 2018. Senaste slutkurs: 105.45 (0.85)
Tele2 B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 105 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Outotec Oyj(OTE1V.HEX) – 5 jul 2018. Senaste slutkurs: 6.6 (0.13)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Outotec Oyj och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 6.54 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 6.54 euro utlöser en säljsignal. RSI är under 30 efter kursnedgång de sista veckorna. Aktien har ett negativt momentum och fara för ytterligare nedgång. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Bang & Olufsen AS(BO.CO) – 5 jul 2018. Senaste slutkurs: 148 (7)
Bang & Olufsen AS har brutit den stigande trendkanalen på medellång sikt, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid cirka 134 kroner och motstånd vid cirka 188 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det försvagar trendbrottet. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  SpareBank 1 SR-Bank ASA(SRBANK.OL) – 5 jul 2018. Senaste slutkurs: 89.9 (0.2)
SpareBank 1 SR-Bank ASA har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling. Glidande medelvärde har gett en köpsignal. Det signalerar isolerat sett fortsatt uppgång, men trögheten i indikatorn gör att man ofta går miste om mycket av uppsidan. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 88.70 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 88.70 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link