Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 7 september

OMX Stockholm PI är tillbaka i den närmast horisontella trendkanalen på medellång sikt. Potentiellt motstånd finns nu vid taket i trendkanalen och vid kurstoppen på 603 punkter. Hög volym på nedgång i förhållande till uppgång senaste handelsdagarna har bidragit till att volymbalansen är starkt negativ på kort sikt.

Bottnar inom intervallet 585-595 potentiella stödnivåer som kan begränsa nedsidan. Dessa kombineras med relativt hög handelsvolym som i teorin förstärker stöden.

Investtechs kortsiktiga hausse-index (optimismindex) indikerar att det är jämvikt av optimister på kort sikt, medan det långsiktiga indikerar en svag övervikt av optimister på lång sikt.

Köpandelen bland insynspersoner har minskat på kort sikt. Från cirka 80 procent på veckobasis till drygt 60 procent. Fortfarande är köpandelen hög, men nedgången kan vara en signal om ökad osäkerhet i hur dessa personer bedömer utsikterna på börsen.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 36

Veckans Norden topp 10 består av tre svenska, fem norska, en dansk och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Aker(AKER.OL) – 6 sep 2018. Senaste slutkurs: 642 (-2)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Aker och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 638, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 620 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  SCA B(SCAB.ST) – 6 sep 2018. Senaste slutkurs: 103 (-0.85)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i SCA B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 102 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 102 kronor utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för SCA B. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Assa Abloy(ASSAB.ST) – 6 sep 2018. Senaste slutkurs: 184 (-0.65)
Assa Abloy ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 183, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien testar stödet vid cirka 183 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  BW Offshore(BWO.OL) – 6 sep 2018. Senaste slutkurs: 55.8 (-0.5)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i BW Offshore och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien närmar sig stödet vid cirka 53.50 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Per Aarsleff Holding A/S(PAALB.CO) – 6 sep 2018. Senaste slutkurs: 255.5 (1.5)
Per Aarsleff Holding A/S ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 249 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Panoro Energy(PEN.OL) – 6 sep 2018. Senaste slutkurs: 19.8 (-0.6)
Panoro Energy ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har stöd vid cirka 17.00 kroner. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Investor A(INVEA.ST) – 6 sep 2018. Senaste slutkurs: 409.4 (-0.2)
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 376. Ger signal om vidare uppgång till 419 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 400 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  UPM-Kymmene(UPM.HEX) – 6 sep 2018. Senaste slutkurs: 32.57 (-0.27)
UPM-Kymmene visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Glidande medelvärde har också gett köpsignal. Det signalerar isolerat sett fortsatt uppgång, men trögheten i indikatorn gör att man ofta går miste om mycket av uppsidan. Aktien testar stödet vid cirka 32.30 euro, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Norwegian Air Shuttle(NAS.OL) – 6 sep 2018. Senaste slutkurs: 266.8 (-2.8)
Norwegian Air Shuttle visar ingen klar trend på medellång sikt. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 228. Ger signal om vidare uppgång till 329 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 246 kroner och motstånd vid cirka 310 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  PhotoCure(PHO.OL) – 6 sep 2018. Senaste slutkurs: 59.5 (2.6)
PhotoCure har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen på medellång sikt, och signalerar med det en starkare stigningstakt. Den positiva utvecklingen öppnar emellertid för kortsiktiga korrektioner tillbaka från dagens nivå. Aktien har stöd vid cirka 32.00 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för PhotoCure. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link