Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 14 september

OMX Stockholm PI är tillbaka i den närmast horisontella trendkanalen på medellång sikt. Potentiellt motstånd finns nu vid taket i trendkanalen samt vid kurstoppen på 603 punkter.

Från cirka 595 punkter ned till cirka 585 punkter kombineras kursbottnar med relativt hög handelsvolym. Bottnarna utgör potentiella stöd som antyder att antalet köpare ökar märkbart på dessa nivåer. Den övre stödnivån har ännu lyckats begränsa nedsidan. Det svaga volymmönstret, där den senaste tidens nedgångsdagar har skett på relativt hög volym, är en osäkerhetsfaktor framförallt på kort sikt.

Investtechs hausse-index (optimismindex) indikerar att det är jämvikt av optimister på både kort- och lång sikt.

Köpandelen på bland insynspersoner har ökat igen på veckobasis efter den senaste nedgången. En köpandel på 76 procent är något högre än genomsnittet för de senaste tolv månaderna.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 37

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, två norska, två danska och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Zealand Pharma A/S.(ZEAL.CO) – 13 sep 2018. Senaste slutkurs: 114.2 (-2)
Zealand Pharma A/S. har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 112 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbrottet. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket kan vara en signal om en stigande trend också för kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Per Aarsleff Holding A/S(PAALB.CO) – 13 sep 2018. Senaste slutkurs: 252.5 (4)
Per Aarsleff Holding A/S visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 249 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 249 kroner utlöser en säljsignal. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  THQ Nordic AB(THQNB.ST) – 13 sep 2018. Senaste slutkurs: 196.2 (-1.2)
THQ Nordic AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 204 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien ligger mellan stödet vid cirka 170 kronor och motståndet vid cirka 212 kronor och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. Positiv volymbalans indikerar att köparna är aggressiva medan säljarna är passiva, och förstärker aktien. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Latour B(LATOB.ST) – 13 sep 2018. Senaste slutkurs: 106.3 (0.8)
Latour B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 97.87. Ger signal om vidare uppgång till 111 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 103 kronor och motstånd vid cirka 114 kronor. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Neste Corporation(NESTE.HEX) – 13 sep 2018. Senaste slutkurs: 72.48 (-0.68)
Neste Corporation ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 71.00 euro, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  SCA B(SCAB.ST) – 13 sep 2018. Senaste slutkurs: 102.25 (-0.75)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i SCA B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 102 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Panoro Energy(PEN.OL) – 13 sep 2018. Senaste slutkurs: 21.3 (-0.3)
Panoro Energy ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har stöd vid cirka 17.00 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Sensys Gatso Group AB(SENS.ST) – 13 sep 2018. Senaste slutkurs: 2.34 (0.06)
Sensys Gatso Group AB har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt. Det signalerar en starkare stigningstakt. Aktien har stöd vid cirka 1.44 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Kambi Group plc(KAMBI.ST) – 13 sep 2018. Senaste slutkurs: 186 (11.4)
Kambi Group plc ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid cirka 163 kronor och motstånd vid cirka 217 kronor. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Aker(AKER.OL) – 13 sep 2018. Senaste slutkurs: 664 (1)
Aker ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har tagit ut målkursen vid 670 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid cirka 620 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link