Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 21 september

OMX Stockholm PI ligger över taket av den närmast horisontella trendkanalen på medellång sikt vilket öppnar upp för positiv kursutveckling. Volymmönstret är dock ett svaghetstecken. Nedgångsdagarna kring månadsskiftet och i inledningen av september skedde på anmärkningsvärt hög volym. Investtechs volymbalans-indikator är negativ och är ett kortsiktigt svaghetstecken.

Investtechs hausse-index (optimismindex) indikerar att det är jämvikt av optimister och pessimister på både kort- och lång sikt.

Köpandelen bland inynspersoner föll avsevärt i inledningen av månaden men är nu tillbaka på nivåer kring 75 procent, vilket går i linje med andelen köp under de senaste 12 månaderna. Den höga köpandelen är ett sundhetstecken.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 38

Veckans Norden topp 10 består av sex svenska, två norska, inga danska och två finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Neste Corporation(NESTE.HEX) – 20 sep 2018. Senaste slutkurs: 72.36 (-0.32)
Neste Corporation ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 71.00 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 71.00 euro utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Atea ASA(ATEA.OL) – 20 sep 2018. Senaste slutkurs: 130.6 (0.6)
Atea ASA visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 127 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 127 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Latour B(LATOB.ST) – 20 sep 2018. Senaste slutkurs: 108.5 (0.3)
Latour B har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen på medellång sikt, och signalerar med det en starkare stigningstakt. Den positiva utvecklingen öppnar emellertid för kortsiktiga korrektioner tillbaka från dagens nivå. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 97.87. Ger signal om vidare uppgång till 111 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 103 kronor och motstånd vid cirka 114 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  HMS Networks(HMS.ST) – 20 sep 2018. Senaste slutkurs: 151.2 (-1.8)
HMS Networks visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 145 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Sensys Gatso Group AB(SENS.ST) – 20 sep 2018. Senaste slutkurs: 2.74 (0.16)
Sensys Gatso Group AB har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Aktien har stöd vid cirka 1.43 kronor. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Elisa Communications A(ELISA.HEX) – 20 sep 2018. Senaste slutkurs: 37.05 (-0.05)
Elisa Communications A ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 37.21 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien har stöd vid cirka 35.20 euro. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Panoro Energy(PEN.OL) – 20 sep 2018. Senaste slutkurs: 20.1 (-0.5)
Panoro Energy visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har stöd vid cirka 17.00 kroner. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Stora Enso R(STER.ST) – 20 sep 2018. Senaste slutkurs: 163 (-1)
Stora Enso R visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har tagit ut målkursen vid 163 efter brott på en dubbelbotten-formation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid cirka 142 kronor och motstånd vid cirka 185 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  AstraZeneca(AZN.ST) – 20 sep 2018. Senaste slutkurs: 659.6 (-3.4)
AstraZeneca visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 650 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. RSI under 30 visar att momentum i aktien är starkt negativt på kort sikt. Investerare har stadigt gått ned i pris för att kunna sälja aktien, något som indikerar ökande pessimism och att kursen skall fortsätta ned. Speciellt i stora aktier kan emellertid lågt RSI vara ett tecken på att aktien är översåld, och att det finns möjlighet för en reaktion upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Oncopeptides AB(ONCO.ST) – 20 sep 2018. Senaste slutkurs: 159.2 (5)
Oncopeptides AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har stöd vid cirka 140 kronor och motstånd vid cirka 206 kronor. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link