Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 28 september

OMX Stockholm PI utmanar toppnivån från slutet av augusti vilket är det enda horisontella motstånd som i dagsläget kan hindra en fortsättning innanför den långsiktigt stigande trendkanalen. Omsättningen på dessa nivåer är betydligt lägre än omsättningen kring stödnivåerna, som i första skedet återfinns mellan 585–595 punkter, vilket antyder att stödet är klart starkare i relation till motståndet. Under de senaste två veckorna har vi noterat en förbättring i volymutvecklingen vilket bidragit till högre värden i Investtechs volymbalans-indikator.

Investtechs hausse-index (optimismindex) indikerar att det är jämvikt av optimister och pessimister på kort sikt och svag övervikt av optimister på lång sikt.

Köpandelen bland inynspersoner har minskat på vecko-basis och är här nere på 68 procent, således är cirka två har två av tre insynsaffärer varit köp. Detta är något lägre än genomsnittet för de senaste tolv månaderna som är 74 procent. Den höga köpandelen är ett sundhetstecken för börsen.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 39

Veckans Norden topp 10 består av tre svenska, fyra norska, en dansk och två finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Aker BP ASA(AKERBP.OL) – 27 sep 2018. Senaste slutkurs: 342 (6.2)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Aker BP ASA och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 306. Målkursen vid 334 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid cirka 316 kroner. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Nel ASA(NEL.OL) – 27 sep 2018. Senaste slutkurs: 3.8 (0.25)
Nel ASA visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 3.72 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 3.72 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Fortum(FORTUM.HEX) – 27 sep 2018. Senaste slutkurs: 22.07 (0.06)
Fortum ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 21.70 euro. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 21.70 euro vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  AarhusKarlshamn(AAK.ST) – 27 sep 2018. Senaste slutkurs: 151.24 (1.48)
AarhusKarlshamn visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 147 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Frontline(FRO.OL) – 27 sep 2018. Senaste slutkurs: 45.84 (-0.16)
Frontline har brutit den stigande trendkanalen på medellång sikt, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 45.50 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket försvagar trendbrottet. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om en fallande trend också för kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Neste Corporation(NESTE.HEX) – 27 sep 2018. Senaste slutkurs: 72.52 (-0.2)
Neste Corporation ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 71.40 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 71.40 euro utlöser en säljsignal. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Tryg(TRYG.CO) – 27 sep 2018. Senaste slutkurs: 160.4 (0.5)
Tryg ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 157 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  THQ Nordic AB(THQNB.ST) – 27 sep 2018. Senaste slutkurs: 196.8 (2.8)
THQ Nordic AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 204 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien ligger mellan stödet vid cirka 183 kronor och motståndet vid cirka 208 kronor och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Scandic Hotels Group AB(SHOT.ST) – 27 sep 2018. Senaste slutkurs: 98.65 (-0.05)
Scandic Hotels Group AB har brutit upp genom taket i en fallande trendkanal på medellång sikt. Det indikerar i första skedet en svagare nedgångstakt eller en mer horisontell utveckling. Gav köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 88.80. Ger signal om vidare uppgång till 103 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 97.00 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 97.00 kronor vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Panoro Energy(PEN.OL) – 27 sep 2018. Senaste slutkurs: 23.1 (1.1)
Panoro Energy ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har stöd vid cirka 16.70 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link