Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 16 november

OMX Stockholm PI hade en negativ utveckling under torsdagen och föll 0.9% till en slutnotering på 550 punkter. Indexet har därmed sjunkit för sjätte dagen i rad.

Indexet visar ingen klar trend på medellång sikt. Signifikant stöd finns vid 546 punkter och motstånd vid 595-600. Brott genom dessa nivåer är sälj respektive köpsignal i indexet. I dagsläget finns det få signaler om vidare riktning.

Investtechs hausseindex (optimistindex) ligger på 35 och 33 punkter på kort respektive lång sikt, och indikerar därmed att pessimism råder bland investerarna på båda tidshorisonterna. Detta försvagar helhetsbilden för indexet.

Investtechs insiderbarometer visar att köpandelen bland insynspersoner den senaste veckan är 80 procent, vilket ska jämföras mot 75 procent sett till senaste året. Den höga köpandelen är ett tecken på att insiders är fundamentalt positiva till börsen.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av forsknings- och analyschef Geir Linløkken

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 46

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, två norska, två danska och två finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Vestas Wind Systems(VWS.CO) – 15 nov 2018. Senaste slutkurs: 470 (-5.7)
Vestas Wind Systems har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 464. Ger signal om vidare uppgång till 530 eller mer. Aktien närmar sig stödet vid cirka 455 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  AstraZeneca(AZN.ST) – 15 nov 2018. Senaste slutkurs: 739.4 (-13.3)
AstraZeneca ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 727. Ger signal om vidare uppgång till 801 eller mer. Aktien närmar sig stödet vid cirka 720 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Scatec Solar ASA(SSO.OL) – 15 nov 2018. Senaste slutkurs: 68.1 (7.5)
Scatec Solar ASA ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har stöd vid cirka 65.00 kroner. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Hansa Medical AB(HMED.ST) – 15 nov 2018. Senaste slutkurs: 276.6 (-13)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Hansa Medical AB och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har tagit ut målkursen vid 310 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid cirka 220 kronor och motstånd vid cirka 347 kronor. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Tryg(TRYG.CO) – 15 nov 2018. Senaste slutkurs: 161.8 (-3.9)
Tryg ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien testar stödet vid cirka 160 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 160 kroner utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  MIPS AB (publ)(MIPS.ST) – 15 nov 2018. Senaste slutkurs: 123 (-2)
MIPS AB (publ) ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien närmar sig stödet vid cirka 115 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Neste Corporation(NESTE.HEX) – 15 nov 2018. Senaste slutkurs: 70.78 (-0.04)
Neste Corporation ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har dock en möjlig huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott under stödet vid 66.92, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt nedgång. Aktien testar stödet vid cirka 70.00 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 70.00 euro utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Vitrolife(VITR.ST) – 15 nov 2018. Senaste slutkurs: 151.12 (-5.42)
Vitrolife har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 142. Ger signal om vidare uppgång till 177 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 140 kronor. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Nel ASA(NEL.OL) – 15 nov 2018. Senaste slutkurs: 4.6 (0.12)
Nel ASA ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid cirka 3.70 kroner. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Sanoma Corporation(SAA1V.HEX) – 15 nov 2018. Senaste slutkurs: 9.68 (0.04)
Sanoma Corporation har brutit upp genom taket i en fallande trendkanal på medellång sikt. Det indikerar i första skedet en svagare nedgångstakt eller en mer horisontell utveckling. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 9.23. Ger signal om vidare uppgång till 10.27 eller mer. Aktien testar stödet vid cirka 9.66 euro, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link