Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 30 november

Indexet befinner sig i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt efter att under veckan ha etablerat sig över den tekniskt kritiska 546-punktersnivån. Närmaste starka motstånd finns vid 595-600. Brott genom denna nivå utlöser köpsignal i indexet, medan brott genom 546 återigen medför säljsignal.

Investtechs hausseindex har fallit från runt 60 för en dryg månad sedan till runt 30 idag. Detta indikerar en majoritet av pessimister på marknaden, såväl på kort som lång sikt.

Stockholmsbörsens insynspersoner är däremot mycket positiva för tillfället. Den senaste månaden har Investtech registrerat 625 signifikanta köp, medan motsvarande siffra på säljsidan är 159. Köpandelen på månadsbasis är därmed hela 80 procent. På årsbasis är köpandelen också mycket hög med 75 procent – den högsta andelen på sex år. Det visar att en stor majoritet av börsens insynspersoner som handlar aktier har stor tilltro till sina egna bolag och indikerar att börsen är fundamentalt billig.

Investtechs data på årstidsvariationer visar att OMXSPI i genomsnitt stigit kring 1.5 procent i december, följt av cirka sju procent fram till maj. Den årliga variationen är dock stor vilket gör att detta sammantaget har liten betydelse.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Lars-Göran Westerberg

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 48

Veckans Norden topp 10 består av sex svenska,  en norsk, två danska och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Oncopeptides AB(ONCO.ST) – 29 nov 2018. Senaste slutkurs: 176.2 (-1.8)
Oncopeptides AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 165 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 165 kronor vid reaktioner tillbaka. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Nibe Industrier B(NIBEB.ST) – 29 nov 2018. Senaste slutkurs: 93.76 (1.16)
Nibe Industrier B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har tagit ut målkursen vid 95.24 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien närmar sig stödet vid cirka 91.00 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Vestas Wind Systems(VWS.CO) – 29 nov 2018. Senaste slutkurs: 485.3 (-7.1)
Vestas Wind Systems ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 464. Ger signal om vidare uppgång till 530 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 455 kroner och motstånd vid cirka 563 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Investor B(INVEB.ST) – 29 nov 2018. Senaste slutkurs: 393.6 (7.5)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Investor B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har brutit en dubbelbotten-formation. Etablerat genombrott på motståndet vid 394 kronor signalerar om en uppgång till 414 kronor eller högre. Aktien har stöd vid cirka 382 kronor och motstånd vid cirka 406 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Hansa Medical AB(HMED.ST) – 29 nov 2018. Senaste slutkurs: 291.4 (-0.2)
Hansa Medical AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har tagit ut målkursen vid 310 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid cirka 265 kronor och motstånd vid cirka 347 kronor. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Loomis B(LOOMB.ST) – 29 nov 2018. Senaste slutkurs: 304 (6.2)
Loomis B visar ingen klar trend på medellång sikt. Har brutit en omvänd huvudskuldra-formation. Ett etablerat genombrott, helst vid ökande volym, är en pålitlig signal på att en stigande trend är inledd. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 300 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 300 kronor vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Scatec Solar ASA(SSO.OL) – 29 nov 2018. Senaste slutkurs: 72.8 (1.1)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Scatec Solar ASA och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 52.89. Målkursen vid 64.48 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid cirka 65.00 kroner. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Tryg(TRYG.CO) – 29 nov 2018. Senaste slutkurs: 162.3 (1.4)
Tryg visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 160 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 160 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Swedbank A(SWEDA.ST) – 29 nov 2018. Senaste slutkurs: 210.7 (0.7)
Swedbank A ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 194. Målkursen vid 211 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 210 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Sanoma Corporation(SAA1V.HEX) – 29 nov 2018. Senaste slutkurs: 9.24 (0.03)
Sanoma Corporation har brutit upp genom taket i en fallande trendkanal på medellång sikt. Det indikerar i första skedet en svagare nedgångstakt eller en mer horisontell utveckling. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 9.23, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien testar stödet vid cirka 9.10 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 9.10 euro utlöser en säljsignal. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Det kortsiktiga momentumet i aktien är negativt, med RSI under 30. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

4
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Tack för rapporten! Denna analys länk fungerar dock inte längre ser det ut som tekniska analyser
Anonym
Anonym

Förresten, finns det någon möjlighet att ni kommer börja täcka nyheter angående krypto senare? Just nu följer jag en sida kallad CryptoRunner eftersom det inte finns många bra svenska sidor som täcker det ämnet och så de skriver de väldigt långa och informativa texter, vilket påminner mig mycket av er stil. Men det hade varit otroligt hjälpsamt ifall man fick se riktiga analyser inom krypto från er del då den sidan ser ut att bara göra detaljrika guider som denna Hur man köper Bitcoin men inga vecko analyser som ni gör. Om någon som läser detta har bra tips på… Läs mer »

Anonym
Anonym
Hei, Nils. Takk for at du gjør oss oppmerksom på at linken ikke fungerer, vi skal rette det. Vi tilbyr analyser av Bitcoin og du kan bestille et prøveabonnement på Bitcoin-analysene våre her: https://www.investtech.com/main/market.php?MarketID=994&product=0
Anonym
Anonym
Toppen! Kommer definitivt ta en titt på er sida och tack så mycket för det snabba svaret. Det uppskattas verkligen att ni tar er tid och skriver dessa artiklar åt oss hela tiden, jag blir en smartare person tack vare er 🙂

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link