Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 7 december

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI föll med 2.8 procent till 532 punkter under torsdagen. Kursen har därmed brutit genom den långsiktiga stödnivån vid 546 punkter. Stängningen under stödnivån innebär en säljsignal för Stockholmsbörsen.

På Investtechs medellångsiktiga kursgrafer finns inga nya stödnivåer. Den långsiktiga kursgrafen visar att trendkanalen fortfarande är stigande, med stöd omkring 510-nivån.

Investtechs hausseindex har fallit från runt 60 i oktober till runt 27 idag. Det visar att optimismen hos investerarkollektivet har fallit kraftigt och indikerar att det nu är en majoritet av pessimister på både kort och lång sikt.

Stockholmsbörsens insynspersoner är däremot mycket positiva för tillfället, vilket är ett neutraliserande bidrag till den tekniskt negativa bilden. Den senaste månade har Investtech registrerat 623 signifikanta köp, medan motsvarande siffra på säljsidan är 160. Köpandelen på månadsbasis är därmed hela 80 procent. På årsbasis är köpandelen också mycket hög med 75 procent. Vi får leta oss tillbaka till 2012 för att hitta högre värden. Det visar att en stor majoritet av börsens insynspersoner som handlar aktier har stor tilltro till sina egna bolag, och är en indikation på att börsen är fundamentalt billig.

Investtechs data på årstidsvariationer visar att OMXSPI i genomsnitt stigit kring 1.5 procent i december, följt av cirka sju procent fram till maj. Den årliga variationen är dock stor vilket gör att detta sammantaget har liten betydelse.

Indexet är tekniskt svagt negativt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Lars-Göran Westerberg

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 49

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska,  tre norsk, två danska och inga finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Hansa Medical AB(HMED.ST) – 6 dec 2018. Senaste slutkurs: 288 (-14.2)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Hansa Medical AB och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har tagit ut målkursen vid 310 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien testar stödet vid cirka 285 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 285 kronor utlöser en säljsignal. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Vestas Wind Systems(VWS.CO) – 6 dec 2018. Senaste slutkurs: 489.9 (-10.7)
Vestas Wind Systems har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 464. Ger signal om vidare uppgång till 530 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 455 kroner och motstånd vid cirka 563 kroner. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Tryg(TRYG.CO) – 6 dec 2018. Senaste slutkurs: 161.5 (-2.6)
Tryg visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 160 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Latour B(LATOB.ST) – 6 dec 2018. Senaste slutkurs: 108 (-4.4)
Latour B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har tagit ut målkursen vid 111 efter brott på en omvänd huvudskuldra-formation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid cirka 103 kronor och motstånd vid cirka 114 kronor. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Oncopeptides AB(ONCO.ST) – 6 dec 2018. Senaste slutkurs: 149 (-11.4)
Oncopeptides AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 145 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 145 kronor utlöser en säljsignal. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Global Gaming 555 AB(GLOBAL.ST) – 6 dec 2018. Senaste slutkurs: 36.16 (-0.84)
Global Gaming 555 AB visar ingen klar trend på medellång sikt. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 33.98. Ger signal om vidare uppgång till 45.40 eller mer. Aktien närmar sig stödet vid cirka 35.50 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Scatec Solar ASA(SSO.OL) – 6 dec 2018. Senaste slutkurs: 69.9 (-4.8)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Scatec Solar ASA och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 52.89. Målkursen vid 64.48 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid cirka 65.00 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Diös Fastigheter(DIOS.ST) – 6 dec 2018. Senaste slutkurs: 55.85 (-0.3)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Diös Fastigheter och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 53.48 och motståndet på 57.27. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid cirka 55.50 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 55.50 kronor utlöser en säljsignal. Volymbalansen är negativ och försvagar aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  SalMar Asa(SALM.OL) – 6 dec 2018. Senaste slutkurs: 467.6 (-8.2)
SalMar Asa visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien ligger mellan stödet vid cirka 440 kroner och motståndet vid cirka 510 kroner och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Schibsted ser. B(SCHB.OL) – 6 dec 2018. Senaste slutkurs: 266 (-16.5)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Schibsted ser. B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien närmar sig stödet vid cirka 257 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link