Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 28 december

OMX Stockholm PI ligger under motståndsnivån vid 547 punter vilket innebär säljsignal för indexet. Investtechs algoritmer har inte identifierat någon klar trendkanal på medellång sikt, framtida utveckling är därmed osäker. Nedsidan är stor, vi måste till grafen på lång sikt för att hitta närmaste stödnivå vid 434 punkter. På lång sikt är trendkanalen fortfarande stigande med golv vid 510 punkter vilket kan begränsa nedsidan. Närmaste motstånd finns vid 595-600 punkter.

Investtechs hausseindex har fallit från runt 60 i oktober till runt 23 idag. Det indikerar att pessimism råder på marknaden, på såväl kort som lång sikt.

Stockholmsbörsens insynspersoner är däremot mycket positiva för tillfället. Den senaste månade har Investtech registrerat 619 signifikanta köp, medan motsvarande siffra på säljsidan är 169. Köpandelen på månadsbasis är därmed hela 79 procent. På årsbasis är köpandelen också mycket hög med 75 procent. Vi får leta oss tillbaka till 2012 för att hitta högre värden. Det visar att en stor majoritet av börsens insynspersoner som handlar aktier har stor tilltro till sina egna bolag, och är en indikation på att börsen är fundamentalt billig.

Indexet är tekniskt svagt negativt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Lars-Göran Westerberg

Norden topp 10 – vecka 52

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, två norska, två danska och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Nobina AB(NOBINA.ST) – 27 dec 2018. Senaste slutkurs: 58.6 (-2.65)
Nobina AB har brutit den stigande trendkanalen på medellång sikt, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en dubbelbotten-formation. Det är stöd runt 58.40, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien testar stödet vid cirka 58.00 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Vestas Wind Systems(VWS.CO) – 27 dec 2018. Senaste slutkurs: 488.5 (-12.5)
Vestas Wind Systems ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 464. Ger signal om vidare uppgång till 530 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 455 kroner och motstånd vid cirka 527 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Latour B(LATOB.ST) – 27 dec 2018. Senaste slutkurs: 109.2 (-1.3)
Latour B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har en möjlig huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott under stödet vid 106, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt nedgång. Aktien har stöd vid cirka 103 kronor och motstånd vid cirka 114 kronor. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Austevoll Seafood(AUSS.OL) – 27 dec 2018. Senaste slutkurs: 109.2 (-5.4)
Austevoll Seafood har brutit den stigande trendkanalen på medellång sikt, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Aktien testar stödet vid cirka 108 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Tele2 B(TEL2B.ST) – 27 dec 2018. Senaste slutkurs: 106.25 (-2.1)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Tele2 B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 100 och motståndet på 115. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid cirka 105 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Castellum(CAST.ST) – 27 dec 2018. Senaste slutkurs: 160.85 (-5.75)
Castellum ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har stöd vid cirka 147 kronor och motstånd vid cirka 167 kronor. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Scatec Solar ASA(SSO.OL) – 27 dec 2018. Senaste slutkurs: 70.1 (-1.3)
Scatec Solar ASA ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 52.89. Målkursen vid 64.53 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid cirka 65.00 kroner och motstånd vid cirka 74.60 kroner. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Elisa Communications A(ELISA.HEX) – 27 dec 2018. Senaste slutkurs: 35.62 (-1.08)
Elisa Communications A ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 35.30 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 35.30 euro utlöser en säljsignal. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Tryg(TRYG.CO) – 27 dec 2018. Senaste slutkurs: 161 (-0.5)
Tryg ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 160 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Oasmia Pharmaceutical(OASM.ST) – 27 dec 2018. Senaste slutkurs: 9 (-0.62)
Oasmia Pharmaceutical visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har stöd vid cirka 5.70 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. RSI under 30 visar att momentum i aktien är negativt på kort sikt. Investerare har stadigt gått ned i pris för att kunna sälja aktien, något som indikerar ökande pessimism och att kursen skall fortsätta ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg och gott nytt år!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link