Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 4 januari

Det breda OMXSPI-indexet ligger alltjämt under motståndsnivån vid 547 punter vilket innebär säljsignal för indexet. Investtechs algoritmer har inte identifierat någon klar trendkanal på medellång sikt, framtida utveckling är därmed osäker. Nedsidan är stor, vi måste till grafen på lång sikt för att hitta närmaste stödnivå vid 436 punkter. På lång sikt är trendkanalen fortfarande stigande med golv vid 510 punkter vilket kan begränsa nedsidan. Närmaste motstånd finns vid 595-600 punkter.

Investtechs hausseindex har fallit från runt 60 i oktober till dagens nivåer på 32 på kort sikt, och 23 på lång sikt. Det indikerar att pessimism råder på marknaden.

Stockholmsbörsens insynspersoner är däremot mycket positiva för tillfället. Den senaste månade har Investtech registrerat 579 signifikanta köp, medan motsvarande siffra på säljsidan är 162. Köpandelen på månadsbasis är därmed hela 78 procent. På årsbasis är köpandelen också mycket hög med 75 procent. Vi får leta oss tillbaka till 2012 för att hitta högre värden. Det visar att en stor majoritet av börsens insynspersoner som handlar aktier har stor tilltro till sina egna bolag, och är en indikation på att börsen är fundamentalt billig.

Indexet är tekniskt svagt negativt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Lars-Göran Westerberg

Norden topp 10 – vecka 1

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, tre norska, en dansk och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Nel ASA(NEL.OL) – 3 jan 2019. Senaste slutkurs: 4.89 (-0.05)
Nel ASA ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 4.66. Ger signal om vidare uppgång till 5.51 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 4.70 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 4.70 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Biotage(BIOT.ST) – 3 jan 2019. Senaste slutkurs: 107.2 (-4)
Biotage ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har dock gett säljsignal från glidande medelvärde, och signalerar därmed om fortsatt nedgång. Aktien testar stödet vid cirka 104 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. RSI avviker positivt mot kursen, vilket indikerar en möjlighet för en reaktion upp. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Vestas Wind Systems(VWS.CO) – 3 jan 2019. Senaste slutkurs: 494.7 (-7.1)
Vestas Wind Systems har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 464. Ger signal om vidare uppgång till 530 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 455 kroner och motstånd vid cirka 527 kroner. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Sparebank 1 Nord-Norge(NONG.OL) – 3 jan 2019. Senaste slutkurs: 65 (2.5)
Sparebank 1 Nord-Norge ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 64.40 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 64.40 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Nobina AB(NOBINA.ST) – 3 jan 2019. Senaste slutkurs: 61.2 (1.95)
Nobina AB har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling. Gav köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 58.40. Ger signal om vidare uppgång till 62.91 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 58.00 kronor och motstånd vid cirka 69.00 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Veidekke(VEI.OL) – 3 jan 2019. Senaste slutkurs: 98.7 (-0.1)
Veidekke visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 97.00 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 97.00 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Sweco B(SWECB.ST) – 3 jan 2019. Senaste slutkurs: 196.5 (-0.1)
Sweco B visar ingen klar trend på medellång sikt. Har en möjlig omvänd huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott över motståndet vid 200, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt uppgång. Aktien har stöd vid cirka 187 kronor och motstånd vid cirka 240 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Tele2 B(TEL2B.ST) – 3 jan 2019. Senaste slutkurs: 111.45 (0.95)
Tele2 B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har gett en köpsignal från ett glidande medelvärde, och signalerar därmed fortsatt uppgång. Aktien har stöd vid cirka 105 kronor och motstånd vid cirka 116 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Swedbank A(SWEDA.ST) – 3 jan 2019. Senaste slutkurs: 198.2 (0.15)
Swedbank A ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Har tagit ut målkursen vid 211 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 196 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 196 kronor vid reaktioner tillbaka. Negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Kesko Oyj B(KESKOB.HEX) – 3 jan 2019. Senaste slutkurs: 48.16 (0.39)
Kesko Oyj B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 47.20 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link