Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 14 juli

OMX Stockholm PI ligger i stigande trendkanaler på kort och meddellång sikt vilket signalerar fortsatt uppgång.

Indexet befinner sig i en konsolideringsfas och har format en rektangelformation mellan stödet vid cirka 576 punkter och motståndet vid cirka 597 punkter. En slutkurs som innebär att kursen bryter någon av dessa kommer signalera fortsatt utveckling i samma riktning.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 42 punkter vilket indikerar att det råder en övervikt av pessimistiskt inställda investerare på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 51 punkter vilket indikerar att det råder en jämvikt av pessimister och optimister bland långsiktiga investerare.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

 

 

Veckans Norden topp 10 består av tre svenska, en norsk, tre danska och tre finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  SSAB A(SSABA.ST) – 13 jul 2017. Senaste slutkurs: 41.51 (0.03)
En närmast horisontell trend är bruten uppåt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 33.65 och motståndet på 42.15. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 40.55. Ger signal om vidare uppgång till 48.31 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 40.00 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 40.00 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Storebrand ASA(STB.OL) – 13 jul 2017. Senaste slutkurs: 63.7 (1.15)
Storebrand ASA ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 57.06. Målkursen vid 62.35 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 60.00 kroner. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  D/S Norden(DNORD.CO) – 13 jul 2017. Senaste slutkurs: 121.8 (-0.9)
D/S Norden ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har tagit ut målkursen vid 134 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 117 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Lundin Mining Corp.(LUMI.ST) – 13 jul 2017. Senaste slutkurs: 51.65 (0.3)
Lundin Mining Corp. har brutit den stigande trenden, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 49.85. Ger signal om vidare uppgång till 58.74 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 50.00 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Atlas Copco B(ATCOB.ST) – 13 jul 2017. Senaste slutkurs: 296.3 (-3.4)
Atlas Copco B ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien testar stödet vid ca 292 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 292 kronor utlöser en säljsignal. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  FLSMIDTH & CO(FLS.CO) – 13 jul 2017. Senaste slutkurs: 414.7 (2.1)
FLSMIDTH & CO har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Aktien testar stödet vid ca 410 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Nokian Tyres Plc(NRE1V.HEX) – 13 jul 2017. Senaste slutkurs: 37.44 (-0.27)
Nokian Tyres Plc ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 35.88. Ger signal om vidare uppgång till 42.43 eller mer. Aktien testar stödet vid ca 37.40 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 37.40 euro utlöser en säljsignal. Volymbalansen är negativ och försvagar aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Danske Bank(DANSKE.CO) – 13 jul 2017. Senaste slutkurs: 257.3 (1.3)
Danske Bank ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 250 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 250 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Valmet Oyj(VALMT.HEX) – 13 jul 2017. Senaste slutkurs: 18.05 (0.4)
Valmet Oyj visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 17.30 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Metso(METSO.HEX) – 13 jul 2017. Senaste slutkurs: 31.09 (-0.26)
Metso ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har tagit ut målkursen vid 31.46 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien ligger mellan stödet vid ca 30.00 euro och motståndet vid ca 33.40 euro och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link