Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 17 februari

OMX Stockholm PI har brutit taket i den stigande trendkanalen efter att ha utlöst en köpsignal från en rektangelformation och en starkare stigningstakt signaleras.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 63 respektive 66 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på kort och lång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

 

 

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, två norska, tre danska och inga finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Africa Oil Corp.(AOI.ST) – 16 feb 2017. Senaste slutkurs: 17.02 (-0.15)
Africa Oil Corp. ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 16.92. Ger signal om vidare uppgång till 22.09 eller mer. Aktien har stöd vid ca 16.00 kronor och motstånd vid ca 19.00 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Atlas Copco A(ATCOA.ST) – 16 feb 2017. Senaste slutkurs: 293.8 (-1)
Atlas Copco A ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 290. Ger signal om vidare uppgång till 303 eller mer. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 290 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Trelleborg Treasury AB(TRELB.ST) – 16 feb 2017. Senaste slutkurs: 181.6 (-0.3)
Trelleborg Treasury AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 159. Målkursen vid 177 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 178 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 178 kronor vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Entra ASA(ENTRA.OL) – 16 feb 2017. Senaste slutkurs: 92 (-0.25)
Entra ASA ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 90.00 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 90.00 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Swedbank A(SWEDA.ST) – 16 feb 2017. Senaste slutkurs: 231.1 (1.4)
Swedbank A ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 228 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 228 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Jyske Bank(JYSK.CO) – 16 feb 2017. Senaste slutkurs: 378.2 (-3.2)
Jyske Bank har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen, och signalerar med det en starkare stigningstakt. Den positiva utvecklingen öppnar emellertid för kortsiktiga korrektioner tillbaka från dagens nivå. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 350. Ger signal om vidare uppgång till 478 eller mer. Aktien har stöd vid ca 338 kroner. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Axactor AB(AXA.OL) – 16 feb 2017. Senaste slutkurs: 2.71 (0.01)
Axactor AB ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 2.40. Ger signal om vidare uppgång till 3.25 eller mer. Aktien närmar sig motståndet vid ca 3.10 kroner, vilket kan ge en reaktion nedåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Holmen B(HOLMB.ST) – 16 feb 2017. Senaste slutkurs: 344 (-2.1)
Holmen B ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har tagit ut målkursen vid 345 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid ca 300 kronor. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  ISS A/S(ISS.CO) – 16 feb 2017. Senaste slutkurs: 253.1 (-1.6)
ISS A/S ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 229 och motståndet på 280. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 240 kroner och motstånd vid ca 265 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  D/S Norden(DNORD.CO) – 16 feb 2017. Senaste slutkurs: 129.9 (-0.3)
D/S Norden ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 112. Ger signal om vidare uppgång till 134 eller mer. Aktien har stöd vid ca 116 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 

 

 

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link