Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 3 mars

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras.

En slutkurs över 565 punkter kommer ge en ny all time high.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 57 respektive 65 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på kort och lång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

 

 

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, en norsk, tre danska och två finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

 

1.  Atlas Copco A(ATCOA.ST) – 2 mar 2017. Senaste slutkurs: 301.6 (-2.4)
Atlas Copco A ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har tagit ut målkursen vid 303 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 290 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 290 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  SimCorp(SIM.CO) – 2 mar 2017. Senaste slutkurs: 394.3 (2.2)
SimCorp har brutit den stigande trenden uppåt. Det signalerar en starkare stigningstakt. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 394 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  SCA B(SCAB.ST) – 2 mar 2017. Senaste slutkurs: 276.6 (-3.9)
SCA B ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 260. Ger signal om vidare uppgång till 287 eller mer. Aktien testar stödet vid ca 275 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 275 kronor utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Africa Oil Corp.(AOI.ST) – 2 mar 2017. Senaste slutkurs: 16.72 (-0.19)
Africa Oil Corp. visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 16.92 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien närmar sig stödet vid ca 16.00 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Austevoll Seafood(AUSS.OL) – 2 mar 2017. Senaste slutkurs: 75.5 (0.5)
Austevoll Seafood har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien testar stödet vid ca 75.00 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 75.00 kroner utlöser en säljsignal. Volymtoppar motsvaras av kursbottnar och volymbottnar motsvaras av kurstoppar. Det försvagar den stigande trenden och kan vara en signal om ett kommande trendbrott. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Valmet Oyj(VALMT.HEX) – 2 mar 2017. Senaste slutkurs: 15.05 (-0.13)
Valmet Oyj har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Aktien testar stödet vid ca 15.00 euro, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Hexpol(HPOLB.ST) – 2 mar 2017. Senaste slutkurs: 92.1 (0.6)
Hexpol ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 80.87. Målkursen vid 89.15 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 91.00 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  ISS A/S(ISS.CO) – 2 mar 2017. Senaste slutkurs: 275.8 (-1.3)
ISS A/S visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 229 och motståndet på 281. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 272 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 272 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Konecranes Oyj(KCR.HEX) – 2 mar 2017. Senaste slutkurs: 34.18 (0.21)
Konecranes Oyj ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 33.28 och motståndet på 37.36. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid ca 33.70 euro, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  FLSMIDTH & CO(FLS.CO) – 2 mar 2017. Senaste slutkurs: 350.8 (2.8)
FLSMIDTH & CO ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 270. Målkursen vid 326 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 268 kroner. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 

 

Veckans aktietips vecka 9

Se webinariet Veckans aktietips Sverige med analytiker Adrian Axelsson:

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link