Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 5 maj

OMX Stockholm PI har brutit taket i en stigande trendkanal vilket signalerar en starkare stigningstakt. RSI – som mäter styrka i uppgångar i förhållande till styrka i nedgångar – är över 70 vilket indikerar att momentum är positivt och att många investerare är på väg in på börsen.

Vid reaktioner tillbaka finns det stöd vid cirka 553-564 punkter och det saknas horisontellt motstånd över dagens nivå vilket öppnar upp för fortsatt uppgång.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 57 respektive 59 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

 

 

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, en norsk, fyra danska och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  UPM-Kymmene(UPM.HEX) – 4 maj 2017. Senaste slutkurs: 24.39 (0.14)
UPM-Kymmene ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 23.50 euro. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 23.50 euro vid reaktioner tillbaka. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Avanza Bank(AZA.ST) – 4 maj 2017. Senaste slutkurs: 356 (-0.9)
Avanza Bank ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 345, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien har stöd vid ca 344 kronor och motstånd vid ca 397 kronor. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Topdanmark(TOP.CO) – 4 maj 2017. Senaste slutkurs: 187.9 (0.6)
Topdanmark har brutit upp från en närmast horisontell trend. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Gav också köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 184. Ger signal om vidare uppgång till 221 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 184 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  LeoVegas AB(LEO.ST) – 4 maj 2017. Senaste slutkurs: 46.3 (4)
LeoVegas AB har brutit den stigande trenden uppåt. Det signalerar en starkare stigningstakt, men den starka uppgången kan ge reaktioner tillbaka på kort sikt. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 39.84. Ger signal om vidare uppgång till 52.24 eller mer. Aktien har stöd vid ca 42.60 kronor. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Ambu B(AMBUB.CO) – 4 maj 2017. Senaste slutkurs: 396.8 (2.7)
Ambu B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 380 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 380 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Elekta B(EKTAB.ST) – 4 maj 2017. Senaste slutkurs: 95.4 (1.05)
Elekta B har brutit den stigande trenden uppåt. Det signalerar en starkare stigningstakt. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 82.47. Målkursen vid 92.75 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 84.40 kronor. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Spar Nord Bankaktieselskab(SPNO.CO) – 4 maj 2017. Senaste slutkurs: 78.4 (-0.9)
En närmast horisontell trend är bruten uppåt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 76.40 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 76.40 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Nibe Industrier B(NIBEB.ST) – 4 maj 2017. Senaste slutkurs: 81.45 (1.55)
Nibe Industrier B har brutit den stigande trenden uppåt. Det signalerar en starkare stigningstakt, men den starka uppgången kan ge reaktioner tillbaka på kort sikt. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 75.34. Ger signal om vidare uppgång till 88.34 eller mer. Aktien har stöd vid ca 73.50 kronor. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Tomra Systems(TOM.OL) – 4 maj 2017. Senaste slutkurs: 101.5 (1)
En närmast horisontell trend är bruten uppåt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 96.63. Ger signal om vidare uppgång till 110 eller mer. Aktien har stöd vid ca 94.70 kroner. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket kan vara en signal om en stigande trend också för kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Novozymes B(NZYMB.CO) – 4 maj 2017. Senaste slutkurs: 293.9 (1.1)
Novozymes B ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Aktien testar stödet vid ca 290 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link