Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 12 maj

OMX Stockholm PI har brutit taket i en stigande trendkanal vilket signalerar en starkare stigningstakt. RSI – som mäter styrka i uppgångar i förhållande till styrka i nedgångar – är över 70 vilket indikerar att momentum är positivt och att många investerare är på väg in på börsen.

Vid reaktioner tillbaka finns det stöd vid cirka 553-564 punkter och det saknas horisontellt motstånd över dagens nivå vilket öppnar upp för fortsatt uppgång.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 60 respektive 58 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

 

 

 

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, två norska, två danska och två finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

 

1.  A.P. Møller – Mærsk B(MAERSKB.CO) – 11 maj 2017. Senaste slutkurs: 12180 (450)
A.P. Møller – Mærsk B ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har brutit en rektangelformation. Etablerat genombrott av motståndet vid 11922 kroner signalerar fortsatt uppgång till 12689 kroner eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 12000 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 12000 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Metsa Board Corporation(METSB.HEX) – 11 maj 2017. Senaste slutkurs: 6.79 (-0.04)
Metsa Board Corporation ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 5.30. Ger signal om vidare uppgång till 7.18 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 6.63 euro. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 6.63 euro vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Nibe Industrier B(NIBEB.ST) – 11 maj 2017. Senaste slutkurs: 89.45 (7.65)
Nibe Industrier B har brutit upp från en närmast horisontell trend. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 75.34. Målkursen vid 88.34 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 73.60 kronor. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Nordea Bank(NDA.ST) – 11 maj 2017. Senaste slutkurs: 112.4 (0)
Nordea Bank ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har gett köpsignal från glidande medelvärde, vilket också signalerar om en fortsatt uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 109 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Clas Ohlson B(CLASB.ST) – 11 maj 2017. Senaste slutkurs: 151 (0.5)
Clas Ohlson B ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 146. Ger signal om vidare uppgång till 170 eller mer. Aktien har stöd vid ca 145 kronor och motstånd vid ca 166 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Matas A/S(MATAS.CO) – 11 maj 2017. Senaste slutkurs: 108 (0.5)
Matas A/S ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 106 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Metso(METSO.HEX) – 11 maj 2017. Senaste slutkurs: 31.39 (-0.32)
Metso ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har tagit ut målkursen vid 31.46 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid ca 25.70 euro. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Borregaard ASA(BRG.OL) – 11 maj 2017. Senaste slutkurs: 96.75 (-0.25)
Borregaard ASA ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien närmar sig stödet vid ca 92.00 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Avanza Bank(AZA.ST) – 11 maj 2017. Senaste slutkurs: 362.9 (-5.3)
Avanza Bank ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 345. Ger signal om vidare uppgång till 421 eller mer. Aktien har stöd vid ca 344 kronor och motstånd vid ca 397 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  SpareBank 1 SR-Bank ASA(SRBANK.OL) – 11 maj 2017. Senaste slutkurs: 70 (-0.25)
SpareBank 1 SR-Bank ASA ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 67.60 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 67.60 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link