Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 9 juni

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar fortsatt positiv utveckling. Investtech algoritmer har dock identifierat ett kortsiktigt motstånd vid 593 punkter vilket kan begränsa uppsidan på kort sikt.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 56 respektive 57 punkter vilket indikerar att det råder en övervikt av optimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

 

 

 

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, två norska, två danska och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

 

1.  A.P. MøllerMærsk B(MAERSKB.CO) – 8 jun 2017. Senaste slutkurs: 12440 (-110)
A.P. Møller – Mærsk B ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 12215. Ger signal om vidare uppgång till 13424 eller mer. Aktien närmar sig stödet vid ca 12000 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Bang&Olufsen(BO.CO) – 8 jun 2017. Senaste slutkurs: 109 (1)
Bang&Olufsen ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 107. Ger signal om vidare uppgång till 119 eller mer. Aktien har stöd vid ca 94.00 kroner. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  SpareBank 1 SR-Bank ASA(SRBANK.OL) – 8 jun 2017. Senaste slutkurs: 71 (-0.25)
SpareBank 1 SR-Bank ASA har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 68.00 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 68.00 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Telenor(TEL.OL) – 8 jun 2017. Senaste slutkurs: 136.3 (-0.8)
Telenor har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 123 och motståndet på 144. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 133 kroner och motstånd vid ca 139 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det försvagar trendbrottet. Aktien är totalt sett tekniskt svagt positiv på medellång sikt.
5.  Nibe Industrier B(NIBEB.ST) – 8 jun 2017. Senaste slutkurs: 82.2 (-0.05)
Nibe Industrier B har brutit upp från en närmast horisontell trend. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Har tagit ut målkursen vid 87.47 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid ca 73.00 kronor. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Valmet Oyj(VALMT.HEX) – 8 jun 2017. Senaste slutkurs: 17.34 (-0.2)
Valmet Oyj ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien testar stödet vid ca 17.30 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 17.30 euro utlöser en säljsignal. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Probi(PROB.ST) – 8 jun 2017. Senaste slutkurs: 599 (-6)
Probi ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har gett köpsignal från glidande medelvärde, vilket också signalerar om en fortsatt uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 566 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Nordea Bank(NDA.ST) – 8 jun 2017. Senaste slutkurs: 111.4 (0.1)
Nordea Bank har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Aktien testar stödet vid ca 110 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 110 kronor utlöser en säljsignal. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  RaySearch Laboratories(RAYB.ST) – 8 jun 2017. Senaste slutkurs: 258 (1)
RaySearch Laboratories ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 250 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Dometic Group AB (PUBL)(DOM.ST) – 8 jun 2017. Senaste slutkurs: 70.85 (-1.8)
Dometic Group AB (PUBL) ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 69.74. Ger signal om vidare uppgång till 78.93 eller mer. Aktien har stöd vid ca 67.40 kronor. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 

 

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link