Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 25 augusti

OMX Stockholm PI har brutit halslinjen i en huvudskuldra-formation vid 577 punkter vilket utlöst en säljsignal. Formationen indikerar att pessimismen ökar och att indexet inleder ett trendomslag, vilket redan skett på kort sikt.

Kursen har brutit en tidigare stödnivå vid 560 punkter vilket öppnar upp för fortsatt svag utveckling.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 33 punkter och det långsiktiga hausseindexet ligger på 43 punkter, vilket indikerar att det råder en övervikt av pessimism bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

 

 

 

Veckans Norden topp 10 består av tre svenska, en norsk, tre danska och tre finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

 

1.  Sydbank(SYDB.CO) – 24 aug 2017. Senaste slutkurs: 259.5 (2.1)
Sydbank ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 256. Ger signal om vidare uppgång till 272 eller mer. Aktien närmar sig stödet vid ca 250 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Wärtsilä Oyj Abp(WRT1V.HEX) – 24 aug 2017. Senaste slutkurs: 57.9 (-0.5)
Wärtsilä Oyj Abp visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 55.24. Ger signal om vidare uppgång till 59.66 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 56.50 euro. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 56.50 euro vid reaktioner tillbaka. Negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Lundin Mining Corp.(LUMI.ST) – 24 aug 2017. Senaste slutkurs: 60.75 (0.8)
Lundin Mining Corp. ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 49.85. Målkursen vid 58.74 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 60.00 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Royal UNIBREW(RBREW.CO) – 24 aug 2017. Senaste slutkurs: 335.9 (-1.1)
Royal UNIBREW ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 321. Ger signal om vidare uppgång till 337 eller mer. Aktien har stöd vid ca 325 kroner. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  GN Store Nord(GN.CO) – 24 aug 2017. Senaste slutkurs: 212.7 (0)
GN Store Nord ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 207 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  SSAB A(SSABA.ST) – 24 aug 2017. Senaste slutkurs: 39.68 (0.05)
SSAB A har brutit den stigande trenden, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 33.73 och motståndet på 44.60. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid ca 39.40 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 39.40 kronor utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Nokian Tyres Plc(NRE1V.HEX) – 24 aug 2017. Senaste slutkurs: 35.61 (-0.25)
Nokian Tyres Plc ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har rekylerat tillbaka efter ett brott på en rektangelformation utan att helt ha nått målkursen på 42.50. Etablerad notering över 35.88 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien har stöd vid ca 33.30 euro och motstånd vid ca 37.50 euro. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Citycon(CTY1S.HEX) – 24 aug 2017. Senaste slutkurs: 2.23 (0)
Citycon ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har dock brutit en stödnivå och gett en säljsignal från en långsiktig trading range. Aktien testar stödet vid ca 2.22 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 2.22 euro utlöser en säljsignal. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  DNO ASA(DNO.OL) – 24 aug 2017. Senaste slutkurs: 10.03 (1.06)
DNO ASA har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen, och signalerar med det en starkare stigningstakt. Den positiva utvecklingen öppnar emellertid för kortsiktiga korrektioner tillbaka från dagens nivå. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 9.40 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  G5 Entertainment(G5EN.ST) – 24 aug 2017. Senaste slutkurs: 403.5 (-10.5)
G5 Entertainment ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har stöd vid ca 200 kronor. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link