Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 15 september

OMX Stockholm PI har format en botten vid 546 punkter och är tillbaka i en stigande trendkanal på medellång sikt. Kursen har även brutit en tidigare motståndsnivå vid 560 punkter vilket är en positiv signal.

Investtechs kortsiktiga hausseindex har stigit kraftigt senaste veckorna och ligger på 51 punkter och det långsiktiga hausseindexet ligger på 44 punkter, vilket indikerar att det råder en jämvikt av pessimister och optimister bland kortsiktiga investerare, medan det råder en övervikt av pessimister bland långsiktiga investerare.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 37

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, två norska, en dansk och tre finska aktier..

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  SSAB A(SSABA.ST) – 14 sep 2017. Senaste slutkurs: 40.17 (-0.59)
SSAB A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 40.55 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien testar stödet vid ca 39.50 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Wärtsilä Oyj Abp(WRT1V.HEX) – 14 sep 2017. Senaste slutkurs: 58 (-0.25)
Wärtsilä Oyj Abp ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 54.63. Ger signal om vidare uppgång till 58.99 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 56.00 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Statoil(STL.OL) – 14 sep 2017. Senaste slutkurs: 154.1 (1.8)
Statoil ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 148. Ger signal om vidare uppgång till 164 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 152 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 152 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Sanoma Corporation(SAA1V.HEX) – 14 sep 2017. Senaste slutkurs: 8.94 (-0.06)
Sanoma Corporation har brutit upp från en närmast horisontell trend. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 8.50 euro. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 8.50 euro vid reaktioner tillbaka. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Indutrade(INDT.ST) – 14 sep 2017. Senaste slutkurs: 204.5 (1.9)
Indutrade ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har brutit en omvänd huvudskuldra-formation. Ett etablerat genombrott, helst vid ökande volym, är en pålitlig signal på att en stigande trend är inledd. Aktien har stöd vid ca 187 kronor och motstånd vid ca 210 kronor. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Addtech B(ADDTB.ST) – 14 sep 2017. Senaste slutkurs: 153 (3.75)
Addtech B ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 152 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  BW Offshore(BWO.OL) – 14 sep 2017. Senaste slutkurs: 26.8 (0.1)
BW Offshore ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 24.60 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Copperstone Resources AB ser. B(COPPB.ST) – 14 sep 2017. Senaste slutkurs: 2.18 (0.04)
Copperstone Resources AB ser. B har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 2.00 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 2.00 kronor vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  GN Store Nord(GN.CO) – 14 sep 2017. Senaste slutkurs: 216.2 (1.2)
GN Store Nord ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 208 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 208 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Telia Company AB(TELIA1.HEX) – 14 sep 2017. Senaste slutkurs: 4.02 (0.02)
Telia Company AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 3.93. Ger signal om vidare uppgång till 4.21 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 3.95 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link