Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 29 september

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar fortsatt uppgång. Det finns stöd vid 560 och motstånd vid 596 punkter vilket indikerar att uppsidan är stor från dagens nivå.

Högt RSI indikerar att momentum är positivt – många investerare är på väg in på börsen och dessa kan fortsätta att pressa upp kursen.

Investtechs kortsiktiga hausseindex har stigit kraftigt senaste veckorna och ligger på 62 punkter och det långsiktiga hausseindexet ligger på 49 punkter, vilket indikerar att det råder övervikt av optimister bland kortsiktiga investerare, medan det råder jämvikt av optimister och pessimister bland långsiktiga investerare.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Norden topp 10 – vecka 39

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, inga norska, en dansk och fyra finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Dometic Group AB (PUBL)(DOM.ST) – 28 sep 2017. Senaste slutkurs: 68.55 (0.7)
Dometic Group AB (PUBL) har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Har också brutit en omvänd huvudskuldra-formation. Etablerat genombrott på halslinjen vid ca 68.14 kronor signalerar om en fortsatt uppgång till 74.63 kronor eller mer. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 68.50 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Atlas Copco A(ATCOA.ST) – 28 sep 2017. Senaste slutkurs: 342 (6.4)
Atlas Copco A ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 340 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Outotec Oyj(OTE1V.HEX) – 28 sep 2017. Senaste slutkurs: 6.76 (0.08)
Outotec Oyj ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har gett köpsignal från glidande medelvärde, vilket också signalerar om en fortsatt uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 6.60 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Sanoma Corporation(SAA1V.HEX) – 28 sep 2017. Senaste slutkurs: 8.96 (0.13)
Sanoma Corporation har brutit upp från en närmast horisontell trend. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Glidande medelvärde har också gett köpsignal. Det signalerar isolerat sett fortsatt uppgång, men trögheten i indikatorn gör att man ofta går miste om mycket av uppsidan. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 8.50 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Volvo B(VOLVB.ST) – 28 sep 2017. Senaste slutkurs: 156.4 (2.5)
Volvo B ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har gett köpsignal från glidande medelvärde, vilket också signalerar om en fortsatt uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 150 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  A.P. MøllerMærsk B(MAERSKB.CO) – 28 sep 2017. Senaste slutkurs: 12110 (100)
A.P. Møller – Mærsk B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Har rekylerat tillbaka efter att ha tagit ut målkursen på 13424 efter brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 12215 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien testar stödet vid ca 12000 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 12000 kroner utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Nokian Tyres Plc(NRE1V.HEX) – 28 sep 2017. Senaste slutkurs: 37.55 (0.38)
Nokian Tyres Plc ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 37.50 euro. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Hansa Medical AB(HMED.ST) – 28 sep 2017. Senaste slutkurs: 211.5 (-1)
Hansa Medical AB visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Aktien har stöd vid ca 160 kronor. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Loomis B(LOOMB.ST) – 28 sep 2017. Senaste slutkurs: 320.3 (13.3)
Loomis B ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 270 kronor och motstånd vid ca 345 kronor. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Sampo Oyj A(SAMPO.HEX) – 28 sep 2017. Senaste slutkurs: 44.82 (1.13)
Sampo Oyj A ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 43.40 euro och motstånd vid ca 47.00 euro. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link