Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 24 november

Våra algoritmer har återigen identifierat en bredare trendkanal där trendgolvet idag ligger strax över 560 punkter. Trendkanalen indikerar fortsatt uppgång men indexet visar kortsiktiga svaghetstecken och uppgången har tidigare begränsats av motstånd vid cirka 600 punkter.

Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex ligger på 32 respektive 47 punkter. Det indikerar att det råder en övervikt av pessimister bland kortsiktiga investerare medan det råder svag övervikt av pessimister bland långsiktiga investerare.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 47

Veckans Norden topp 10 består av sex svenska, en norsk, en dansk och två finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Hansa Medical AB(HMED.ST) – 23 nov 2017. Senaste slutkurs: 208 (-1)
Hansa Medical AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en omvänd huvudskuldra-formation. Etablerad notering över 223 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien har stöd vid ca 130 kronor och motstånd vid ca 240 kronor. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Copperstone Resources AB ser. B(COPPB.ST) – 23 nov 2017. Senaste slutkurs: 2.13 (-0.15)
Copperstone Resources AB ser. B ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien testar stödet vid ca 2.00 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Kinnevik B(KINVB.ST) – 23 nov 2017. Senaste slutkurs: 269 (-0.7)
Kinnevik B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien testar stödet vid ca 266 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 266 kronor utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Bang & Olufsen AS(BO.CO) – 23 nov 2017. Senaste slutkurs: 143 (1.5)
Bang & Olufsen AS ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 135 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 135 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  SSAB A(SSABA.ST) – 23 nov 2017. Senaste slutkurs: 40.21 (0.13)
SSAB A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 38.60 och motståndet på 42.91. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 40.00 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA(WWL.OL) – 23 nov 2017. Senaste slutkurs: 57.5 (-0.5)
Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen ligger emellertid nära taket i trendkanalen nu, vilket kan ge en reaktion ned. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 52.52. Ger signal om vidare uppgång till 60.31 eller mer. Aktien har stöd vid ca 51.00 kroner. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Lifco AB.(LIFCOB.ST) – 23 nov 2017. Senaste slutkurs: 298 (-1.5)
Lifco AB. ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har tagit ut målkursen vid 307 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid ca 287 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Balder B(BALDB.ST) – 23 nov 2017. Senaste slutkurs: 213.7 (0.3)
Balder B ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Aktien testar stödet vid ca 213 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Ahlstrom-Munksjo Oyj(AM1.HEX) – 23 nov 2017. Senaste slutkurs: 19.02 (-0.07)
Ahlstrom-Munksjo Oyj ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien testar stödet vid ca 19.00 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 19.00 euro utlöser en säljsignal. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Outotec Oyj(OTE1V.HEX) – 23 nov 2017. Senaste slutkurs: 6.69 (-0.17)
Outotec Oyj har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Aktien testar stödet vid ca 6.60 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 6.60 euro utlöser en säljsignal. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link