Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 8 december

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och isolerat signalerar det fortsatt uppgång.

Börsen visar emellertid kortsiktiga svaghetstecken. Volymbalansen är svagt negativ och RSI är lågt vilket indikerar att kortsiktigt momentum är svagt och det öppnar upp för fortsatt nedgång.

En slutkurs under stödet vid 560 punkter kommer vara en negativ signal, men sett från dagens bild kommer en säljsignal kommer utlösas först vid en slutkurs under stödet vid 546 punkter.

Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex ligger på 33 respektive 44 punkter. Det indikerar att det råder en övervikt av pessimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 49

Veckans Norden topp 10 består av sju svenska, en norsk, två danska och inga finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Hansa Medical AB(HMED.ST) – 7 dec 2017. Senaste slutkurs: 241.5 (11.5)
Hansa Medical AB visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 223. Ger signal om vidare uppgång till 294 eller mer. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 240 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  SSAB A(SSABA.ST) – 7 dec 2017. Senaste slutkurs: 40.65 (0.13)
SSAB A ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 38.97 och motståndet på 43.06. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 40.55. Ger signal om vidare uppgång till 48.31 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 39.40 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 39.40 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Chr. Hansen Holding(CHR.CO) – 7 dec 2017. Senaste slutkurs: 564.5 (6.5)
Chr. Hansen Holding har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 545. Målkursen vid 562 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 552 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 552 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar motsvaras av kursbottnar och volymbottnar motsvaras av kurstoppar. Det försvagar den stigande trenden och kan vara en signal om ett kommande trendbrott. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Yara International(YAR.OL) – 7 dec 2017. Senaste slutkurs: 356 (-4)
Yara International ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har tagit ut målkursen vid 382 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien närmar sig stödet vid ca 347 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Bang & Olufsen AS(BO.CO) – 7 dec 2017. Senaste slutkurs: 142.5 (1.5)
Bang & Olufsen AS ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har dock en möjlig huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott under stödet vid 134, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt nedgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 135 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Kinnevik B(KINVB.ST) – 7 dec 2017. Senaste slutkurs: 268 (1)
Kinnevik B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Aktien testar stödet vid ca 266 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Scandic Hotels Group AB(SHOT.ST) – 7 dec 2017. Senaste slutkurs: 116.75 (5.5)
Scandic Hotels Group AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 116 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Oriflame Holding AG(ORI.ST) – 7 dec 2017. Senaste slutkurs: 340 (0)
Oriflame Holding AG visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 332 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Copperstone Resources AB ser. B(COPPB.ST) – 7 dec 2017. Senaste slutkurs: 1.68 (-0.01)
Copperstone Resources AB ser. B ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har dock brutit en stödnivå och gett en säljsignal från en långsiktig trading range. Aktien ligger mellan stödet vid ca 1.48 kronor och motståndet vid ca 2.20 kronor och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  MTG B(MTGB.ST) – 7 dec 2017. Senaste slutkurs: 343.5 (1.4)
MTG B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 322. Ger signal om vidare uppgång till 363 eller mer. Aktien har stöd vid ca 305 kronor. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link