Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 22 december

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och isolerat signalerar det fortsatt uppgång.

Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex ligger på 35 respektive 42 punkter. Det indikerar att det råder en övervikt av pessimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt positiv utveckling på Stockholmsbörsen. Köpandelen är cirka 70 procent under såväl senaste året som mer kortsiktiga tidsintervall.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 51

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, tre norska, två danska och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Hansa Medical AB(HMED.ST) – 21 dec 2017. Senaste slutkurs: 258 (8.5)
Hansa Medical AB ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 223. Ger signal om vidare uppgång till 294 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 238 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 238 kronor vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Lifco AB.(LIFCOB.ST) – 21 dec 2017. Senaste slutkurs: 291.9 (4)
Lifco AB. ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 288 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  SSAB A(SSABA.ST) – 21 dec 2017. Senaste slutkurs: 43.98 (0.55)
SSAB A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 43.18. Ger signal om vidare uppgång till 49.70 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 42.60 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 42.60 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Nordic Semiconductor(NOD.OL) – 21 dec 2017. Senaste slutkurs: 41.6 (-0.3)
Nordic Semiconductor har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 38.69 och motståndet på 42.18. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Gav köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 41.40. Ger signal om vidare uppgång till 44.64 eller mer. Aktien testar stödet vid ca 41.50 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 41.50 kroner utlöser en säljsignal. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Bang & Olufsen AS(BO.CO) – 21 dec 2017. Senaste slutkurs: 142 (1.5)
Bang & Olufsen AS ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har dock en möjlig huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott under stödet vid 134, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt nedgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 135 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 135 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Technopolis(TPS1V.HEX) – 21 dec 2017. Senaste slutkurs: 4.04 (-0.01)
Technopolis har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 4.00 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  MTG B(MTGB.ST) – 21 dec 2017. Senaste slutkurs: 348 (-2.6)
MTG B ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 322. Ger signal om vidare uppgång till 363 eller mer. Aktien har stöd vid ca 300 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Aker(AKER.OL) – 21 dec 2017. Senaste slutkurs: 399 (26)
Aker ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har brutit genom taket vid 377 kroner i en rektangelformation. Etablerat genombrott signalerar fortsatt uppgång till 396 kroner eller mer. Aktien har stöd vid ca 332 kroner. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Chr. Hansen Holding(CHR.CO) – 21 dec 2017. Senaste slutkurs: 565 (0.5)
Chr. Hansen Holding har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 545. Målkursen vid 562 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 552 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar motsvaras av kursbottnar och volymbottnar motsvaras av kurstoppar. Det försvagar den stigande trenden och kan vara en signal om ett kommande trendbrott. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA(WWL.OL) – 21 dec 2017. Senaste slutkurs: 56.75 (0.5)
Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 52.52. Ger signal om vidare uppgång till 60.31 eller mer. Aktien har stöd vid ca 51.00 kroner. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

God jul!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link