Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 19 januari

Den starka inledningen av året på Stockholmsbörsen har bromsats in i och med att det breda indexet närmat sig motstånd från tidigare toppar vid cirka 600 punkter. Motstånden på dessa nivåer indikerar att många investerare anser att aktierna generellt är dyra och det kan begränsa uppsidan.

Trendkanalen indikerar att optimismen bland investerare ökar och att det stadigt kommer in mer kapital på börsen. Det har också definierats ett nytt stöd vid 568 punkter vilket stärker stödet vid golvet i trendkanalen. En etablering över motståndet vid 600 punkter kommer vara en signal om fortsatt uppgång innanför den stigande trendkanalen.

Den kortsiktigt positiva kursutvecklingen har fått Investtechs kortsiktiga hausseindex att gå från negativt till positivt. Även det långsiktiga hausseindexet har vänt uppåt och indkerar nu att det råder jämvikt bland optimister och pessimister bland långsiktiga investerare.

Investtechs Insiderbarometer indikerar emellertid att insiders tror på fortsatt positiv utveckling på Stockholmsbörsen. Köpandelen är strax över 70 procent för såväl senaste året som på mer kortsiktiga tidsintervall.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 3

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, en norsk, tre danska och två finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  SKF B(SKFB.ST) – 18 jan 2018. Senaste slutkurs: 198.15 (1.65)
SKF B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 191. Ger signal om vidare uppgång till 202 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 195 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 195 kronor vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  TDC A/S(TDC.CO) – 18 jan 2018. Senaste slutkurs: 39.67 (-0.02)
TDC A/S ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 39.41. Ger signal om vidare uppgång till 42.93 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 39.20 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Hansa Medical AB(HMED.ST) – 18 jan 2018. Senaste slutkurs: 267.2 (-2.6)
Hansa Medical AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 223. Ger signal om vidare uppgång till 294 eller mer. Aktien närmar sig stödet vid ca 240 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Stora Enso Oyj R(STERV.HEX) – 18 jan 2018. Senaste slutkurs: 14.23 (0.1)
Stora Enso Oyj R ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 13.48. Ger signal om vidare uppgång till 14.37 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 13.70 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  UPM-Kymmene(UPM.HEX) – 18 jan 2018. Senaste slutkurs: 27 (0.28)
UPM-Kymmene ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 26.80. Ger signal om vidare uppgång till 28.35 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 26.40 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar motsvaras av kursbottnar och volymbottnar motsvaras av kurstoppar. Det försvagar den stigande trenden och kan vara en signal om ett kommande trendbrott. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Industrivärden C(INDUC.ST) – 18 jan 2018. Senaste slutkurs: 213.2 (0.3)
Industrivärden C ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Glidande medelvärde har också gett köpsignal. Det signalerar isolerat sett fortsatt uppgång, men trögheten i indikatorn gör att man ofta går miste om mycket av uppsidan. Aktien testar stödet vid ca 213 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 213 kronor utlöser en säljsignal. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Storebrand ASA(STB.OL) – 19 jan 2018. Senaste slutkurs: 70.32 (0.62)
Storebrand ASA ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Glidande medelvärde har också gett köpsignal. Det signalerar isolerat sett fortsatt uppgång, men trögheten i indikatorn gör att man ofta går miste om mycket av uppsidan. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 66.50 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 66.50 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Ambu B(AMBUB.CO) – 18 jan 2018. Senaste slutkurs: 123 (3.12)
Ambu B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 117 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Topdanmark(TOP.CO) – 18 jan 2018. Senaste slutkurs: 282 (0.8)
Topdanmark har brutit den stigande trenden, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 275. Ger signal om vidare uppgång till 287 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 272 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 272 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Sandvik(SAND.ST) – 18 jan 2018. Senaste slutkurs: 156.4 (0.9)
Sandvik ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 154 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link