Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 16 februari

Stockholmsbörsen har brutit en stigande trendkana vilket i första skedet ger en indikation om en mer sidledes utveckling. Det finns nya motstånd mellan cirka 570-580 punkter vilket kan begränsa uppsidan. En slutkurs under stödet vid 546 punkter kommer vara ytterligare en negativ signal.

Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex indikerar båda att det är en övervikt av pessimistiskt inställda investerare på börsen just nu. Det ökar risken för ett brott genom stödet.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt uppgång. Särskilt är köpandelen hög på kort sikt – 80 procent den senaste veckan.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt svagt negativt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Norden topp 10 – vecka 7

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, två norska, två danska och två finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  DNO ASA(DNO.OL) – 15 feb 2018. Senaste slutkurs: 9.64 (0.57)
DNO ASA visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 9.52, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 9.50 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  HiQ International(HIQ.ST) – 15 feb 2018. Senaste slutkurs: 74.6 (2.5)
HiQ International har brutit den stigande trenden uppåt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 65.93. Ger signal om vidare uppgång till 76.72 eller mer. Aktien har stöd vid ca 65.30 kronor. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Rockwool International B(ROCKB.CO) – 15 feb 2018. Senaste slutkurs: 1743 (-18)
Rockwool International B ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 1580 och motståndet på 1824. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid ca 1740 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Hansa Medical AB(HMED.ST) – 15 feb 2018. Senaste slutkurs: 264 (-0.2)
Hansa Medical AB har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 223. Ger signal om vidare uppgång till 294 eller mer. Aktien ligger mellan stödet vid ca 240 kronor och motståndet vid ca 284 kronor och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Sampo Oyj A(SAMPO.HEX) – 15 feb 2018. Senaste slutkurs: 46.58 (0.05)
Sampo Oyj A ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 46.00 euro. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 46.00 euro vid reaktioner tillbaka. Negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Stora Enso R(STER.ST) – 15 feb 2018. Senaste slutkurs: 137.2 (0.6)
Stora Enso R ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 133 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Topdanmark(TOP.CO) – 15 feb 2018. Senaste slutkurs: 289 (3.2)
Topdanmark ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 275. Målkursen vid 287 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 272 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Wärtsilä Oyj Abp(WRT1V.HEX) – 15 feb 2018. Senaste slutkurs: 58.48 (1.28)
Wärtsilä Oyj Abp ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 55.56. Målkursen vid 57.63 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 55.70 euro och motstånd vid ca 62.00 euro. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Klövern AB Ser. B(KLOVB.ST) – 15 feb 2018. Senaste slutkurs: 10.19 (0.28)
Klövern AB Ser. B ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en omvänd huvudskuldra-formation. Det är stöd runt 10.11, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien har stöd vid ca 9.90 kronor och motstånd vid ca 10.80 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  SalMar Asa(SALM.OL) – 15 feb 2018. Senaste slutkurs: 251.2 (9.2)
SalMar Asa ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 226 kroner och motstånd vid ca 263 kroner. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link